Nga 15 korriki për të hyrë në Slloveni kërkohet test negativ apo dëshmi të vaksinimit

Nga 15 korriki për të hyrë në Slloveni kërkohet test negativ apo dëshmi të vaksinimit
Fisnik Sadiku

14.07.2021 / Lajme

Sllovenia ka ndryshuar disa masa pandemike. Të gjitha masat do të futen në fuqi nga nesër. Nga 15 korriku, kërkohet çerfitikata për vaksinim, çertifikata për shërim nga Covidi apo testi PCR, për tu futur në territorin slloven.

Kështu ka njoftuar Ambasada e Kosovës në Slloveni, duke bërë të ditur se Qeveria e Republikës së Sllovenisë ka publikuar një Dekret të ri që përcakton kushtet për hyrjen në Republikën e Sllovenisë me qëllim të kontrollit të sëmundjes infektive COVID-19 dhe e ka publikuar atë në Gazetën Zyrtare të Republikës së Sllovenisë. Dekreti hyn në fuqi më 11 Korrik 2021 dhe është e vlefshme deri dhe duke përfshirë datën 23 Korrik 2021, ai do të zbatohet nga 15 Korrik 2021.

Pra, kushdo që do kalimin nëpër Slloveni, duhet të ketë dëshmi se jeni të shëruar apo keni test me vete. Testi PCR nuk mund të jetë më i vjetër se 72 orë, ndërsa antigjen jo më i vjetër se 48 orë.

Hyrja në Republikën e Sllovenisë i lejohet një personi që paraqet:

1. një rezultat negativ të testit të virusit SARS-COVID, jo më i vjetër se 72 orë pas marrjes së strishos;

2. një rezultat negativ të testit të shpejtë antigjeni jo më të vjetër se 48 orë pas marrjes së strishos (në tekstin e mëtejmë: testi HAG);

3. dëshmi të rezultatit pozitiv të testit PCR më të vjetër se dhjetë ditë, përveç nëse mjeku vendos ndryshe, por jo më i vjetër se gjashtë muaj, ose konfirmimi i një mjeku se personi ka kalur COVID-19 (në tekstin e mëtejmë: certifikata e sëmundjes);

4. dëshmi e vaksinimit kundër COVID-19 (në tekstin e mëtejmë: certifikata e vaksinimit) që vërteton se janë marrë dy dozat e vaksinës.

5. certifikatë e vaksinimit dhe dëshmi se brenda një periudhe maksimale prej tetë muajsh nga rezultati pozitiv i testit PCR ose fillimit të simptomave, ajo/ai është vaksinuar me një dozë të vaksinës të përmendur në pikën e mëparshme;

LEXO EDHE:  Sllovenia ofron mbështetje për Kosovën për anëtarësimin në NATO e BE

6. një certifikatë digjitale evropiane në formë digjitale ose letre, e shoqëruar nga një kod QR, që përmban informacion mbi rezultatin negativ të testit PCR ose HAG, një certifikatë vaksinimi, një certifikatë të sëmundshmërisë ose një certifikatë vaksinimi për pacientët (këtu e tutje: EU DCP );

7. një certifikatë digjitale e një vendi të tretë në formë digjitale ose letre, që mban një kod QR që përmban të paktën të njëjtin informacion si DCP i BE-së dhe lëshuar nga autoriteti shëndetësor kompetent i vendit të tretë në anglisht (këtu e tutje: DCP i tretë vendi).

(2) Një person i cili nuk arrin të paraqesë provën nga paragrafet paraprak do të dërgohet në karantinë në shtëpi për dhjetë ditë.

(6) Nëse një person është testuar për SARS-CoV-2 me PCR gjatë periudhës së karantinës dhe rezultati i testit është negativ, karantina do të konsiderohet e përfunduar. Testimi mund të kryhet së pari në ditën e pestë pas referimit në karantinë në shtëpi.

(7) Testi PCR i referuar në këtë Dekret është i përshtatshëm nëse kryhet në një Shtet Anëtar të Bashkimit Evropian, një Shtet Anëtar të Zonës Shengen, Australi, Izrael, Kanada, Zelandë e Re, Federata Ruse, Republika e Serbisë, Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut ose Shtetet e Bashkuara të Amerikes, në pikat e kontrollit në rrugët ajrore ndërkombëtare, si dhe nëse kryhen në Turqi.

( Testi HAG i parashikuar në këtë Dekret është i përshtatshëm nëse kryhet në një Shtet Anëtar të Bashkimit Evropian, një Shtet Anëtar i zonës Shengen, Australi, Izrael, Kanada, Zelandë e Re, Federata Ruse, Republika e Serbisë, Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut ose Shteteve e Bashkuara të Amerikes, në pikat e kontrollit në rrugët ajrore ndërkombëtare, si dhe nëse kryhen në Turqi, dhe është renditur në Listën e Përbashkët të Testeve të Shpejta të Antigjenit, botuar në https://ec.europa.eu/…/covid-19_rat_common-list_en.pdf.

Lista është botuar gjithashtu në faqen e internetit të NIJZ, Ministrisë së Shëndetësisë dhe Ministrisë së Brendshme.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë

Të fundit