Dita e Çlirimit, nxënësit sot në pushim

13.06.2022

Dje, më 12 qershor ishte përvjetori i 23-të i çlirimit të Kosovës nga pushtuesit serb. Më 12 qershor 1999, trupat e para të misionit të NATO-s, KFOR, u futën në territorin e Kosovës duke i dhënë kështu fund një lufte gati dyvjeçare. Paraprakisht kishin nisur bombardimet e NATO-s kundër caqeve serbe, bomadime këto që zgjatën […]

Dita e Çlirimit, nxënësit sot në pushim Foto: Ilustrim

Dje, më 12 qershor ishte përvjetori i 23-të i çlirimit të Kosovës nga pushtuesit serb.

Më 12 qershor 1999, trupat e para të misionit të NATO-s, KFOR, u futën në territorin e Kosovës duke i dhënë kështu fund një lufte gati dyvjeçare.

Paraprakisht kishin nisur bombardimet e NATO-s kundër caqeve serbe, bomadime këto që zgjatën 78 ditë.

Pas sulmeve ajrore bombardimet u ndërprenë më 10 qershor 1999, me miratimin e Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara dhe trupat serbe u tërhoqën nga Kosova.