Bankat e Kosovës rrisin fitimin neto me 20% në vit në janar

27.02.2024

Fitimi neto i bankave të Kosovës është rritur në 16 milionë euro (17,37 milionë dollarë) në janar, nga 13,4 milionë euro në periudhën e një viti më parë, tha banka qendrore e vendit.

Bankat e Kosovës rrisin fitimin neto me 20% në vit në janar Foto: Ilustrim

Portofoli i tepricës së kredive të bankave të Kosovës arriti në 4.89 miliardë euro në fund të janarit, me 13% rritje nga viti në vit, tha banka qendrore në një publikim mujor të të hënës.

Depozitat në bankat e Kosovës në janar u rritën për 8% në krahasim me vitin, duke arritur në 6 miliardë euro.

Totali i aseteve të sistemit bankar të Kosovës u rrit për 10% në vit në 7,357 miliardë euro në fund të janarit.

Shifrat përfshijnë rezultatet financiare të njëmbëdhjetë bankave. Raiffeisen Bank në Kosovë dhe NLB Banka ishin më të mëdhatë mes tyre për sa i përket aseteve deri në fund të tremujorit të katërt, sipas Shoqatës së Bankave të Kosovës.