Bizneset Vende Pune Ofertat

Ambasada e Kosovës në Gjermani sqaron për qytetarët e Kosovës udhëtimet nga 1 janari

Ambasada e Kosovës në Gjermani sqaron për qytetarët e Kosovës udhëtimet nga 1 janari

19.10.2023 Lajme

Ambasada e Republikës së Kosovës në Gjermani shkruan se liberalizimi i vizave po afrohet, kjo do të thotë që qytetarët e Republikës së Kosovës tani do të kenë mundësinë e udhëtimit pa vizë për qëndrime afatshkurtra, duke përfshirë vizitat turistike dhe udhëtimet për të vizituar familjarët, disa herë brenda vitit.

Përdorni këto informacione për të udhëtuar me sukses dhe pa vështirësi:

Mund të jetë një grafik i harta dhe teksti
Mund të jetë një vizatim i harta dhe teksti
Mund të jetë një imazh i harta dhe teksti

Sigurimi Internacional

Ofertë speciale
Ambasada e Kosovës në Gjermani jep detaje për procesin e konvertimit të patentë shoferëve

Ambasada e Kosovës në Gjermani jep detaje për procesin e konvertimit të patentë shoferëve

Ambasada njofton se gjashtë misionet konsullore të Republikës së Kosovës në Gjermani (përkatësisht në Berlin, në Düsseldorf, në Frankfurt, në Hamburg, në München dhe në Stuttgart), kanë filluar verifikimin e patentë shoferëve për shtetasit e Kosovës, konkretisht lëshimin e vërtetimeve përmes së cilëve vërtetohet marrja e patentë shoferëve në procedurë të rregullt në Kosovë.

Njoftimi i plotë:

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës në Gjermani,

Pas hyrjes në fuqi të marrëveshjes për njohjen e patentë shoferëve të Republikës së Kosovës në Gjermani dhe nënshkrimit të saj, me datë 6 prill 2022 nga ana e Ministrit të Brendshëm të Republikës së Kosovës, z. Xhelal Sveçla dhe Sekretarit të Shtetit në Ministrinë Federale për Transport dhe Digjitalizim të Gjermanisë, z. Oliver Luksic, ka filluar tashmë procesi i konvertimit të patentë shoferëve në të gjitha landet gjermane.

Andaj, me qëllim të përshpejtimit të procesit të verifikimit të patentë shoferëve, dëshirojmë t`ju informojmë se, gjashtë misionet konsullore të Republikës së Kosovës në Gjermani (përkatësisht në Berlin, në Düsseldorf, në Frankfurt, në Hamburg, në München dhe në Stuttgart), kanë filluar verifikimin e patentë shoferëve për shtetasit e Kosovës, konkretisht lëshimin e vërtetimeve përmes së cilëve vërtetohet marrja e patentë shoferëve në procedurë të rregullt në Kosovë.

VËNI RE: Në rast se qytetarët aplikojnë për konvertim të patentë shoferit tek institucionet kompetente gjermane (Führerscheinstelle), atëherë ky verifikim bëhet përmes komunikimit zyrtar (me e-mail) ndërmjet dy institucioneve kompetente (Führerscheinstelle dhe misionit konsullor). Këtë shërbim misionet konsullore e kryejnë pa pagesë.

Ndërsa, qytetarët të cilët dëshirojnë të pajisen paraprakisht me vërtetim, atëherë misionet konsullore të Republikës së Kosovës do të lëshojnë një vërtetim të tillë, përmes të cilit dëshmohet marrja e patentë shoferit në procedurë të rregullt në Kosovë. Për këtë shërbim duhet paraprakisht të bëni termin në misionet konsullore. Lëshimi i këtij vërtetimi do të kushtojë 20 €.

Për çdo informacion shtesë, mund t`i kontaktoni njërën nga misionet konsullore më të afërta:

Ambasada e Republikës së Kosovës në Berlin/Shërbimi Konsullor
Tel: +49 30 240 476 90
consulate.berlin@rks-gov.net

Konsullata e Përgjithshme në Düsseldorf
Tel: +49 211 54 222 222
consulategeneral.dus@rks-gov.net

Konsullata e Përgjithshme në Frankfurt
Tel: +49 69 271 339 20
consulate.frankfurt@rks-gov.net

Konsullata e Përgjithshme në Hamburg
Tel: +49 40 399 089 901
consulategeneral.ham@rks-gov.net

Konsullata e Përgjithshme në München
Tel: +49 891 598 617 20
consulategeneral.munich@rks-gov.net

Konsullata në Stuttgart
Tel: +49 711 627 6770
consulate.stuttgart@rks-gov.net

Përzemërsisht,
Ambasada e Republikës së Kosovës në Berlin

Situata me COVID-19, Ambasada e Kosovës në Gjermani me njoftim të rëndësishëm

Situata me COVID-19, Ambasada e Kosovës në Gjermani me njoftim të rëndësishëm

Ambasada e Kosovës në Gjermani ka një njoftim të rëndësishëm për të gjithë qytetarët e saj.

Në këtë njoftim kjo ambasadë ka cekur pikat kryesore të Ligjit për Mbrojtje ndaj Infeksionit i cili hyn në fuqi nga nesër në tërë territorin federal në Gjermani.

Njoftimi i plotë:

Në vijim pikat kryesore të Ligjit për Mbrojtje ndaj Infeksionit i cili hyn në fuqi nga nesër në tërë territorin federal në Gjermani:

• Kufizimet e kontaktit për takimet private brenda dhe jashtë: Reduktimi i kontakteve private dhe profesionale është mënyra më efektive për të frenuar numrin e infeksioneve të reja. Sidoqoftë, askush nuk duhet të mbetet i vetmuar. Prandaj është akoma e mundur të takoni një person tjetër në një shtëpi me një incidencë prej më shumë se 100 – por të mos takoni më shumë njerëz.

• Hapja e dyqaneve: Edhe me një incidencë të lartë, furnizimi i popullatës me ushqime, mallra të konsumit të përditshëm dhe shërbime themelore sigurohet në mënyrë të besueshme. Dyqanet ushqimore duke përfshirë tregtimin e drejtpërdrejtë, dyqanet e pijeve, dyqanet e ushqimit të shëndetshëm, dyqanet e fëmijëve, farmacitë, dyqanet e furnizimeve mjekësore, dyqanet e ilaçeve, optikët, profesionistët e kujdesit për dëgjimin, stacionet e benzinës, pikat e shitjes së gazetave, libraritë, dyqanet e luleve, dyqanet e kafshëve shtëpiake, tregjet e ushqimit të kafshëve qendrat e kopshtit dhe shitësit me shumicë do të qëndrojnë të hapura. Në të gjitha rastet, sigurisht, pajtueshmëria me konceptet e duhura të higjienës dhe kërkesa për të mbajtur një maskë janë një parakusht. Nëse incidenca është nën 150, do të jetë gjithashtu e mundur në të gjitha dyqanet e tjera të blini me një takim dhe me një rezultat aktual negativ të testit. Në sektorin e shërbimeve, gjithçka që nuk është e ndaluar shprehimisht mbetet e hapur, për shembull dyqanet e riparimit të biçikletave dhe makinave, bankat dhe bankat e kursimit, zyrat postare dhe të ngjashme.

• Shërbime për mirëmhajtjen e trupit – vetëm në raste të jashtëzakonshme: Shërbimet e mirëmbajtjes së trupit duhet të përdoren vetëm për qëllime mjekësore, terapeutike, infermierie. Përjashtim: vizita në parukeri dhe kujdesi për këmbët, por vetëm nëse klientët mund të paraqesin një test Corona negativ ditor – dhe natyrisht vetëm me një maskë. Shërbime të tjera për mirëmbajtjen e trupit nuk janë të mundshme.

• Mundësi të kufizuara për kohën e lirë dhe sportive: Gastronomia dhe hotelet, objektet e kohës së lirë dhe kulturore duhet të mbyllen nëse incidenca është mbi 100. Përjashtimet: zona të jashtme të kopshteve zoologjike dhe botanike. Ata mund të vizitohen me një test aktual negativ. Atletët profesionistë si dhe atletët nga skuadrat kombëtare dhe shtetërore mund të vazhdojnë të stërviten dhe gjithashtu të mbajnë gara – si zakonisht pa spektatorë dhe duke marrë parasysh mbrojtjen dhe konceptet e higjienës. Për të gjithë të tjerët, vlen më poshtë: sport, po, por vetëm, në çifte ose vetëm me anëtarët e familjes suaj. Përjashtim: Fëmijët deri në 14 vjeç mund të bëjnë sporte jashtë në një grup me deri në pesë fëmijë të tjerë pa kontakt.

• Kufizimet e daljes: Midis 22:00 dhe 5:00, vetëm ata që kanë një arsye të mirë duhet të largohen nga shtëpia – për shembull, duke shkuar në punë, duke pasur nevojë për ndihmë mjekësore ose duke ecur me qen. Deri në mesnatë do të jetë ende e mundur të vraponi ose të bëni një shëtitje jashtë vetë. Kufizimet e daljes janë një instrument midis shumë të tjerëve. Ato ndihmojnë për të kufizuar lëvizshmërinë. Dhe kufizimet e lëvizshmërisë ndihmojnë në uljen e numrit të infeksioneve të reja.

• Nuk ka shkollim nëpër klasa më mësim në prezencë nëse incidenca është mbi 165: infeksioni nuk ndalet në derën e shkollës. Për shkak të situatës dinamike të infeksionit, është e rëndësishme të vijmë edhe këtu me rregulloret mbarëkombëtare, nëse e kërkon situata epidemiologjike. Nëse incidenca është mbi 165, duhet të ndalohet mësimi me prezencë në shkolla dhe kujdesi i rregullt në qendrat e kujdesit ditor. Përjashtimet e mundshme: përfundimi i klasave dhe shkollat ​​me nevoja të veçanta.

• Zyra e punës: Detyrimi për të ofruar zyra në shtëpi nëse kjo është operacionale e mundur është tashmë pjesë e Urdhërit të Sigurisë dhe Shëndetit në Punë në pandeminë Corona. Me përfshirjen në Ligjin për Mbrojtjen e Infeksionit, detyrimi për të punuar nga shtëpia shtohet. Punonjësit tani gjithashtu kanë një detyrim të përfitojnë nga ofertat e zyrave të shtëpisë nëse është privatisht e mundur.

Lami Palace Gastronomi Rr. Brigada 123, Shirokë, Suharekë,
Kosovë
SuharekaOnline Media Rr. Brigada 123, pn, 23000 Suharekë,
Kosovë
Luli Market Tjera Rr. Mbreti Agron, Gjinoc,
Kosovë
Sigurimi Internacional Sigurime Brigada 123,
Kosovë
Arkitekturë dhe Dizajn
Architecture/ Interior Design
Suharekë4 vende24 ditë

Fabrika e Mobileve "TE NASERI"

Mobilo shtëpinë sot dhe paguaj me këste deri në 12 MUAJ.

New Born Master

Kualifikohu për KODIN 95 në Maribor-Slloveni për kategorinë C, CE, D!

Fabrika e Mobileve "TE NASERI"

Mobilo shtëpinë deri në 10,000 € me mundësi pagese deri në 36 muaj.
Suharekë, rruga e lagjes “Fan Noli” vërshohet nga mbeturinat, ankohen qytetarët
Suharekë, rruga e lagjes “Fan Noli” vërshohet nga mbeturinat, ankohen qytetarët
[FOTO] Vetura përplaset me ujkun në autostradën Prizren-Suharekë
[FOTO] Vetura përplaset me ujkun në autostradën Prizren-Suharekë
Disa të rinj kapen në video duke dëmtuar ulëset në “Shtigjet e Ecjes”, Muharremaj kërkon intervenimin e policisë
Disa të rinj kapen në video duke dëmtuar ulëset në “Shtigjet e Ecjes”, Muharremaj kërkon intervenimin e policisë
Ganimete Hoxha nga fshati Budakovë ka nevojë për ndihmën tuaj
Ganimete Hoxha nga fshati Budakovë ka nevojë për ndihmën tuaj
Suharekë, zjarrfikësit vazhdojnë të përballen me zjarre malore
Suharekë, zjarrfikësit vazhdojnë të përballen me zjarre malore
Ambient i pastër, “betonizohet” rruga në Zonën Industriale
Ambient i pastër, “betonizohet” rruga në Zonën Industriale
Zjarr mbi fshatin Sallagrazhdë
Zjarr mbi fshatin Sallagrazhdë
Kapen me marihuanë, arrestohen 4 të rinj në Suharekë
Kapen me marihuanë, arrestohen 4 të rinj në Suharekë
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, raportohet për të lënduar
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, raportohet për të lënduar
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, një person i lënduar rëndë
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, një person i lënduar rëndë