Gjermani, dënim me kusht për dy edukatorët e akuzuar për mbytjen e vogëlushit kosovar në Rüsselsheim

22.04.2024

Rreth një vit e gjysmë më parë, një djalë 17-muajsh ra në një pellg në parkun Verna të Rüsselsheim dhe më vonë vdiq. Dy kujdestarë tani janë dënuar për vrasje nga pakujdesia pas një gjyqi emocional.

Gjermani, dënim me kusht për dy edukatorët e akuzuar për mbytjen e vogëlushit kosovar në Rüsselsheim Foto: Ilustrim

Dy edukatorë u dënuan me dhjetë e njëmbëdhjetë muaj burgim me kusht në gjykatën e rrethit të Rüsselsheim (Groß-Gerau) të hënën për vdekjen e një fëmije pothuajse një vjeç e gjysmë me prejardhje nga Kosova.

Gjatë gjykimit u derdhën shumë lot. Edhe gjyqtarja kishte një zë të thyer kur dha vendimin për vrasje të pavullnetshme. Avokati i bashkëpaditësit foli për “dhimbje dhe trishtim nga të gjitha anët”. Ende është e paqartë nëse mbrojtja ka ndërmend të apelojë vendimin.

Kujdestarët 38 dhe 60 vjeç u kujdesën për një grup prej shtatë fëmijësh të vegjël në tetor 2022. Ata ishin dy kujdestarë nga një shoqatë Rüsselsheim që ofron kurse gjuhësore në kombinim me kujdesin ndaj fëmijëve. Nëna kishte ndjekur një kurs të tillë gjuhe në atë kohë. 

Djali i vogël duhet të ketë qenë i pambikëqyrur për disa minuta dhe përfundoi duke rënë në një pellg pranë këndit të lojërave në Verna Park.

Në gjykatë , një nga të pandehurit përshkroi se si e la për pak kohë kolegun e saj vetëm për të shkuar në tualet. Më pas ajo vuri re se djali ishte zhdukur.

Ajo së pari shikoi rrugën përpara se ta zbulonte në pellg dhe u përpoq më kot ta ringjallte. Sipas zyrës së prokurorit publik, ekipet e shpëtimit fillimisht ishin në gjendje ta ringjallën atë, por më vonë ai vdiq në një klinikë në Mannheim.