Sërish ka mungesa, Sony redukton prodhimin e konzolave Play Station 5

Sony thuhet se ka reduktuar vlerësimet e saj për numrin e konzolave PlayStation 5 që do të jetë në gjendje të prodhojë para fundit të vitit. Sipas Bloomberg, arsyeja për këtë është se pandemia e vazhdueshme Covid-19 është ende duke shkaktuar vazhdimin e mungesës së komponentëve të PS5.

12.11.2021 / Teknologji

Sërish ka mungesa, Sony redukton prodhimin e konzolave Play Station 5
Foto: Ilustrim

Sony shpresonte të kishte prodhuar 16 milionë konzola PS5 gjatë vitit aktual fiskal. Megjithatë, problemet me prodhimin, kryesisht mungesat e komponentëve dhe kufizimet logjistike, kanë bërë që kjo shifër tani është rishikuar në 15 milionë dhe e bën shumë të pamundur që kompania të arrijë objektivin e saj për të shitur më shumë se 14.8 milionë konzola deri në fund të marsit 2022.

Informacioni nuk është menduar të jetë publik tani, por me sa duket iu zbulua investitorëve të kompanisë në një telefonatë konferencë nga shefi financiar i Sony, Hiroki Totoki, në fund të tetorit.


Arsyeja për objektivin aktual të shitjeve është se ato mund të mposhtin numrin e njësive të shitura në vitin e dytë të një konsole; Rekordi aktualisht mbahet nga PlayStation 4 me 14.8 milionë njësi. Fatkeqësisht gjërat nuk kanë shkuar aq mirë kohët e fundit. Gjatë të njëjtës konferencë, Totoki kishte thënë se ndërsa PS5 ishte më i shpejti nga konzollat ​​e Sony për të arritur 10 milionë shitje gjatë korrikut, shitjet që atëherë kanë rënë prapa ritmit të vendosur nga tastiera PS4.

Totoki kishte paralajmëruar tashmë se nëse pandemia Covid-19 do të ringjallet, ka të ngjarë të ketë mungesë të komponentëve. Kjo është kryesisht për shkak të natyrës globale të prodhimit të konsolave. Shumë nga pjesët e konzollave prodhohen në vendet në zhvillim ku përhapja e vaksinave është e paqëndrueshme, që do të thotë se mungesat e fuqisë punëtore kanë çuar në nivele më të ulëta prodhimi. Pavarësisht komunikimit të vazhdueshëm midis prodhuesve dhe atyre që montojnë konzolat, as pjesët nuk arrijnë gjithmonë në kohë.

Kompani të tjera si Toshiba kishin parashikuar tashmë ndarjet e çipave mund të ndikojnë në prodhimin e konzollave deri në vitin 2023, duke e bërë të pamundur që Sony të vazhdojë të thyejë rekordin e tyre vjetor të shitjeve të konsolave ​​midis prillit 2022 dhe marsit 2023. Sony shpresonte të shiste më shumë se 22.6 milionë njësi gjatë këtë periudhë, duke thyer rekordin e mbajtur nga konsola e parë PlayStation, por nëse mungesat vazhdojnë, atëherë kjo ambicie duket mjaft sfidë.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *