Lista e 10 smartfonëve më të shitur në fillim të 2024 dominohet nga Apple dhe Samsung

10.05.2024

Nuk janë vetëm modelet Pro që po performojnë: modelet Max gjithashtu po shkëlqejnë duke treguar se njerëzit po pëlqejnë më shumë smartfonët e mëdhenj thotë Counterpoint.

Lista e 10 smartfonëve më të shitur në fillim të 2024 dominohet nga Apple dhe Samsung Foto: Ilustrim

Secili prej 10 smartfonëve më të shitura në botë i përket një prej dy kompanive: Apple dhe Samsung.

Raporti i Counterpoint Research zbulon 10 smartfonët më popullor të vitit të kaluar dhe historia është ajo e njëjta, dominuar prej Apple dhe Samsung.

Por ka një ndryshim të vogël: njerëzit po shpenzojnë më tepër për iPhone ndërsa modelet Pro përfaqësojnë më shumë se gjysmën e iPhone të shitur vetëm këtë vit.

Nuk janë vetëm modelet Pro që po performojnë: modelet Max gjithashtu po shkëlqejnë duke treguar se njerëzit po pëlqejnë më shumë smartfonët e mëdhenj thotë Counterpoint.

Kjo është lista e 10 smartfonëve më të shitur në tre mujorin e parë të 2024 dhe përqindja e shitjeve që zënë:

  1. iPhone 15 Pro Max: 4.4%
  2. iPhone 15: 4.3%
  3. iPhone 15 Pro: 3.7%
  4. iPhone 14: 1.9%
  5. Galaxy S24 Ultra: 1.9%
  6. Galaxy A15 5G: 1.5%
  7. Galaxy A54: 1.4%
  8. iPhone 15 Plus: 1.3%
  9. Galaxy S24: 1.0%
  10. Galaxy A34: 1.0%

Tre mujori i parë i 2024 pa të ardhurat më të larta të smartfonëve të çdo tremujori të parë në histori pasi tregu global i smartfonëve u rrit me 6% për të arritur pothuajse 300 milionë njësi të dërguara, raportoi Counterpoint vetëm tre ditë më parë.