Google Maps u përmirësua: Veçori të reja dhe dizajn më të mirë

12.02.2024

Pamja dhe funksionaliteti i Google Maps ka qenë kryesisht i njëjtë gjatë viteve të fundit, por tani ka disa pika të reja kryesore.

Google Maps u përmirësua: Veçori të reja dhe dizajn më të mirë Foto: Ilustrim

Si fillim, lart majtas nën opsionin e kërkimit ka veçori të reja, që lidhen me parashikimin e motit të vendit që dëshironi të vizitoni. Aty mund të merrni gjithashtu një pasqyrë më të thellë të kushteve të motit.

Për sa i përket ndryshimeve kozmetike, kur prekni një vendndodhje, do të merrni një listë të re ku keni opsionet e mbylljes dhe ndarjes në këndin e sipërm djathtas.

Një ndryshim tjetër është se vendndodhjet nuk do të jenë më ekran të plotë, por një pjesë e hartës do të jetë e dukshme nga lart. Në këtë mënyrë, besohet se përdoruesit do të kenë një pasqyrë më të mirë se ku janë.

Ridizajnimi më i madh ka të bëjë me mënyrën se si përdoret kërkimi në opsionin Directions. Kjo ndërfaqe e përdoruesit nuk është më skaj më skaj dhe tani është vetëm për futjen e adresave.

Në përgjithësi, ridizajnimi synonte ta bënte aplikacionin Google Maps të dukej më pak i rrëmujshëm. Ndryshimet janë tashmë të disponueshme për disa përdorues të Android dhe do të jenë të disponueshme për të tjerët së shpejti. Sa i përket sistemit operativ iOS, nuk ka një datë specifike.