Dy kompanitë satelitore Europiane bashkojnë forcat për të konkurruar me SpaceX të Elon Musk

30.04.2024

Kompanitë satelitore Europiane kanë synuar konsolidimin vitet e fundit për të konkurruar më mirë me kompaninë SpaceX të Elon Musk dhe Project Kuiper të Amazon.

Dy kompanitë satelitore Europiane bashkojnë forcat për të konkurruar me SpaceX të Elon Musk Foto: OneWeb do të shtojë satelitët e tij të orbitës së ulët të tokës (LEO) në plejadën e orbitës gjeostacionare të Eutelsat (GEO). Jody Amiet | AFP | Getty Images

Kompania satelitore SES ka rënë dakord të blejë të gjitha aksionet e Intelsat Holdings për 3.1 miliardë dollarë, një marrëveshje e cila do të krijonte një gjigant Europian në këtë industri.

Kompanitë satelitore Europiane kanë synuar konsolidimin vitet e fundit për të konkurruar më mirë me kompaninë SpaceX të Elon Musk dhe Project Kuiper të Amazon.

Entiteti i ri i shkrirë do të ketë zyrat qendrore në Luksemburg dhe të ruajë një prezencë të fuqishme në Shtetet e Bashkuara thanë kompanitë.

“Transaksioni është aprovuar në mënyrë anonime nga Bordi i Drejtorëve të të dy kompanive dhe aksionerët e Intelsat të cilët kishin 73 përqind të kompanisë,” njoftuan dy kompanitë.

Marrëveshja do të financohet në kesh, bono hibride dhe borxh i ri.