Apple dëbon mbi 600 punëtorë nga puna pas anulimit të programit për veturën elektrike

06.04.2024

Apple po largon nga puna më shumë se 600 punëtorë në Kaliforni, duke shënuar kështu valën e parë të shkurtimeve të punës pas pandemisë.

Apple dëbon mbi 600 punëtorë nga puna pas anulimit të programit për veturën elektrike Foto: Apple Park në Cupertino, Kaliforni, Anadolu Agency/Getty Images

Prodhuesi i iPhone ka njoftuar se 614 punëtorë do largohen nga puna me ligjin që hyn në fuqi më 27 maj.

Bëhet e ditur se punëtorët janë dëbuar nga tetë zyra në Santa Clara sipas aktit të njohur si Warn.

Por, ende nuk është e qartë se pjesë e cilit departament ishin ata punonjës, shkruan the Guardian, përcjell Telegrafi.

Ndryshe, në shkurt Apple anuloi planet miliarda euroshe për ndërtimin e një veture elektrike.

Thuhet se krerët e kompanisë i kanë njoftuar punonjësit në atë kohë se Apple po drejtohej nga programet me Al dhe pritej që një pjesë e stafit të largohet nga puna.

Programi i automjeteve elektrike të Apple fillimisht synonte të ndërtonte një veturë plotësisht vetë drejtuese, por vazhdimisht planet ndryshonin dhe programi u anulua përfundimisht.

Për dallim prej kompanive tjera, Cupertino e Apple pati një rritje të madhe të punësimeve gjatë pandemisë COVID.

Në një paraqitje të fundit, Apple deklaroi se tani numëron rreth 161 mijë punëtorë.