AMD dhe Microsoft zgjidhin problemin e performancës së procesorëve Ryzen në Windows 11

Performanca e aplikacioneve binte sidomos gjatë video lojërave kryesisht tek procesorët e fuqishëm me 8 bërthama ose më shumë.

22.10.2021 / Teknologji

AMD dhe Microsoft zgjidhin problemin e performancës së procesorëve Ryzen në Windows 11
Foto: Ilustrim

Menjëherë pasi Microsoft lëshoi Windows 11 në fillim të këtij muaji, AMD paralajmëroi se sistemi operativ mund të ngadalësonte aplikacionet në sisteme me procesorë ryzen.

Prodhuesi i çipeve premtoi një zgjidhje dhe tani AMD dhe Microsoft kanë dërguar përditësime e duhura. Driveri më i fundit i chipsetit 3.10.08.506 duhet të adresojë problemin UEFI CPPC2.


Performanca e aplikacioneve binte sidomos gjatë video lojërave kryesisht tek procesorët e fuqishëm me 8 bërthama ose më shumë.

Nga ana tjetër Microsoft dërgoi një përditësim softueri për të adresuar vonesat e transmetimit të L3 Cache. Procesorët AMD kishin 15%më pak performancë në aplikacionet Windows. /PCWorld Albanian

Pse të shkojmë tek mjeku kur ndihemi mirë?!

Mjekët këshillojnë kontrolle të vazhdueshme mjekësore çdo 6 muaj apo 1 vit në çfarëdo moshe të jeni, mirëpo pas kalimit...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *