“Magjia” e boronicave kundër sëmundjeve të zemrës

Boronica mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes së zemrës për një të pestën nëse ato konsumohen rregullisht.

Sipas një studimi të ri, boronicat mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës me 20 për qind.

Studiuesit gjetën se personat që konsumojnë 200 gramë boronica në ditë për një muaj përmirësuan funksionin e enëve të gjakut dhe ulën presionin e gjakut te njerëzit e shëndoshë.

Për më tepër, studimi sugjeron se boronicat mund të jenë po aq efektiv sa tabletat e presionit të gjakut të përshkruara nga mjekët.

E gjithë kjo është për shkak të një kimikali ‘magjik’ që i jep boronicave ngjyrën e kaltër, e quajtur antocianin.