Ushqimi i dobët Këto janë simptomat e kancerit të stomakut

Çfarë e shkakton kancerin e stomakut? Ushqimi i dobët mund të shkaktojë këtë sëmundje.

Nëse hani shumë ushqime të tymosura ose pikante, kini kujdes!Statistikat tregojnë se sëmundja më shpesh shfaqet pas moshës 50-vjeç dhe është më e zakonshme te burrat.

Ndodh më së shpeshti në Japoni, Kinë, Kore dhe vendet e Amerikës Qendrore dhe të Jugut.Për fat të keq, në përgjithësi nuk ka simptoma në fazat e hershme të sëmundjes.

Vetëm më vonë, ndërsa sëmundja përparon, vërehen simptomat e mëposhtme:dhimbje barkutë përzieratë vjellahumbje e oreksitngopje e shpejtëtë vjella ose jashtëqitjehumbje e pashpjegueshme e peshës

Diagnoza fillimisht kryhet gastroskopia me biopsi. Për të përcaktuar progresin e sëmundjes, atëherë përdoren:ultratingullitomografia e llogaritur, ndonjëherë në kombinim me tomografinë e emisioneve pozitrontomografia e kompjuterizuar – , ndonjëherë në kombinim me tomografinë e emisioneve pozitronlaparoskopia – futja e një mini-kamere në zgavrën e barkutrezonanca magnetike.Kur shihet se sa është përhapur sëmundja, përcaktohet trajtimi.

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.