Infeksioni më i zakonshëm Disa këshilla për parandalimin e ftohjes

Ftohja është infeksioni më i zakonshëm viral në botë dhe është shkaku kryesor i vizitave te mjeku, si dhe ditët e humbura nga shkolla.

Edhe pse është e pamundur të parandaloni plotësisht përhapjen e ftohjes, akoma ka hapa parandalues që mund të ndërmerrni për të zvogëluar rrezikun e infektimit:

Lani duart shpesh

Shmangni prekjen e fytyrës, veçanërisht zonën e hundës, gojës dhe syve

Lini cigaren

Pastroni dhe ventiloni dhomat ku jetoni rregullisht

Nëse fëmija juaj ftohet, lani edhe lodrat e tij / saj

Përdorni peshqir letre në kuzhinë dhe banjë për të tharë duart pas larjes

Hani shëndetshëm

Pini shumë lëngje

Ushtroni

Kontrolloni stresin tuaj sa më shumë që të jetë e mundur

Për shkak se gripi dhe i ftohti janë me origjinë virale, trajtimi ka për qëllim kryesisht zbutjen e problemeve që i shoqërojnë.

Pacientët këshillohen të marrin shumë lëngje, fruta dhe Vitaminë C në pushim, si dhe ilaçe për të lehtësuar simptomat që shoqërojnë ftohjen dhe gripin. Është e rëndësishme që të lexoni broshurën e paketave dhe të konsultoheni me mjekun dhe farmacistin tuaj para se të përdorni këtë ilaç për herë të parë, sepse kur zgjedhim këtë grup ilaçesh, duhet të marrim parasysh përbërjen e tij dhe gjendjen tonë shëndetësore.

Kujdes të veçantë duhet të bëjnë personat që vuajnë nga një sëmundje kronike siç janë presioni i lartë i gjakut, sëmundja e zemrës, diabeti, glaukoma, sëmundja e tiroides dhe më shumë

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.