Arrat ndihmojnë në ruajtjen e kujtesës

03.10.2021

Në një studim të realizuar nga studiuesit e Institutit të New Yorkut theksohet se kur nuk konsumohet arra kemi humbje të dukshme në kontrollin e ndjenjave, të kujtesës dhe të mësuarit. Sipas rezultateve, vitamina E dhe flavonoidet që gjenden tek arra ndihmojnë në shkatërrimin e radikaleve të lira të dëmshme të cilat shkaktojnë sëmundjen e […]

Arrat ndihmojnë në ruajtjen e kujtesës Foto: Ilustrim

Në një studim të realizuar nga studiuesit e Institutit të New Yorkut theksohet se kur nuk konsumohet arra kemi humbje të dukshme në kontrollin e ndjenjave, të kujtesës dhe të mësuarit.

Sipas rezultateve, vitamina E dhe flavonoidet që gjenden tek arra ndihmojnë në shkatërrimin e radikaleve të lira të dëmshme të cilat shkaktojnë sëmundjen e sklerozës.