Viber ka përgatitur diçka të re

Rakuten Viber, një lider global në komunikimet me shumë platforma, feston Muajin Ndërkombëtar të Privatësisë dhe Sigurisë duke vazhduar të jetë i përkushtuar në mbrojtjen e të dhënave të përdoruesve të tij. Duke prezantuar një sërë aktivitetesh, video mësimore dhe duke zhvilluar veçori të reja, Viber siguron ruajtjen e privatësisë së përdoruesit.

22.10.2021 / Teknologji

Viber ka përgatitur diçka të re
Foto: Ilustrim

Në ndryshim nga aplikacionet e tjera, enkriptimi me dy drejtime është aktivizuar automatikisht për thirrjet grupore dhe private në cilësimet e Viber që nga viti 2016, në mënyrë që përdoruesit të mos kenë nevojë ta aktivizojnë atë shtesë.

Duke qenë se Viber është një platformë në të cilën markat dhe përdoruesit komunikojnë me njëri-tjetrin rregullisht, ai ofron të gjitha nivelet e sigurisë në transmetimin e koduar të mesazheve të biznesit.


Kriptimi në tranzit ofron një nivel jashtëzakonisht të lartë sigurie për përdoruesit dhe markat – mesazhet nuk ruhen në serverët Viber, lidhjet janë të sigurta dhe vetëm HTTPS. Viber merr të gjitha masat për të mbrojtur përdoruesit e tij nga sulmet e hakerëve.

Për të shënuar muajin në të cilin individët janë të autorizuar të marrin masa për mbrojtjen e të dhënave, Viber prezanton gjithashtu një funksionalitet të ri – “zhdukjen” e mesazheve në bisedat në grup.

Ky opsion do të jetë i disponueshëm për biseda individuale nga qershori 2020 dhe tani e tutje të gjithë anëtarët thjesht mund ta aktivizojnë dhe çaktivizojnë këtë opsion në çdo bisedë në grup dhe të specifikojnë nëse mesazhet duhet të zhduken pas 10 sekondash, një minutë, një orë ose një ditë më pas.

Në pajisjet me Android 6 ose version më të ri, Viber do të çaktivizojë plotësisht përcjelljen, kopjimin ose kapjen e ekranit të mesazheve nëse aktivizohet opsioni i zhdukjes. Në versionet më të vjetra të Android dhe të gjithë përdoruesit e iOS, anëtarët e bisedës në grup njoftohen automatikisht kur një anëtar merr një pamje nga ekrani i mesazhit që zhduket. Ky opsion mund të aplikohet për çdo lloj mesazhi, duke përfshirë fotot dhe ngjitësit.

Përdoruesit gjithashtu mund të jenë të sigurt se janë të sigurt kur komunikojnë me bizneset përmes bisedës. Të gjitha markat që duan të jenë të pranishme në Viber shqyrtohen dhe miratohen manualisht nga ekipi i Viber. Prandaj, markave u kërkohet të pranojnë politikën e privatësisë për të komunikuar me përdoruesit. Profilet e kompanive të verifikuara marrin një verifikim, domethënë një simbol blu – një shenjë e vërtetësisë që u tregon përdoruesve se marka është e besueshme, e cila mundëson komunikim më transparent midis përdoruesve dhe markave. Përveç kësaj, një porosi zyrtare e dyqanit mund të përfshijë informacione të markës, logos, adresës dhe numrit të telefonit për të ndihmuar përdoruesin në rishikimin dhe identifikimin e porosisë aktuale.

Gjatë gjithë tetorit, Viber do të ndajë këshilla sigurie përmes mesazheve dhe videove në komunitetet e tij lokale për të edukuar përdoruesit se si të personalizojnë dhe kontrollojnë aspekte të ndryshme të privatësisë së tyre në aplikacion.

Viber iu bashkua fushatës #StopHateForProfit në 2020 për të treguar mbështetjen e vazhdueshme për privatësinë e përdoruesve, duke ndërprerë të gjitha lidhjet e biznesit me Facebook. Fondacioni Mozilla shkroi për këtë lëvizje në studimin e tyre të fundit, i cili njohu dhe vlerësoi pozitivisht Viber-in si një kompani që ka një qasje të cilësisë së lartë ndaj privatësisë.

Deri kur duhet të duroni dhimbjet e shpinës dhe qafës? Këto janë simptomat, shkaqet dhe trajtimi

Në të shumtën e rasteve dhimbjet e shpinës dhe qafës, mund të parandalohen dhe të mbahen nën kontroll nëse trupi...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *