Çmimet e veturave elektrike të përdorura po bien në Gjermani – blerësi tani mund të bëjë pazare të mira

15.02.2024

Mediet gjermane po raportojnë për uljen e shpejtë të çmimeve të makinave elektrike të përdorura.

Çmimet e veturave elektrike të përdorura po bien në Gjermani – blerësi tani mund të bëjë pazare të mira Foto: Ilustrim

Sipas analizave, rënia e çmimeve vjen për shkak të uljeve të modeleve të reja të automjeteve elektrike, por edhe nga zhvillimi i teknologjisë, gjegjësisht uljes së konsumit të modeleve të reja dhe fuqive më të forta të karikimit të shpejtë.

Thënë kështu, drejtori i Autovuokraamo Starcar Europe, Marcus Hungerkamp, shpjegoi në një deklaratë për shtyp arsyet pse kanë ulur çmimet e blerjes dhe shitjes së makinave elektrike të përdorura.

“Çmimet e makinave elektrike do të bien sepse modeli i ri mund të përshkojë disa qindra kilometra më shumë se ndonjë model i vjetër”, thotë ai.

Niveli i çmimeve të e-trons i brendit Audi në Gjermani është përgjysmuar në më pak se dy vjet, pasi zhvillimi i gamës ka bërë hapa të shpejtë përpara në këtë madhësi dhe kategori çmimesh.

E-tron i vjetër është dukshëm më i lirë se më parë, me fjalë të tjera, veçanërisht sepse konsumi i tij është më i lartë se shumë modele aktuale.

Stefan Schneck, menaxher i shitjeve i faqes së njohur të shitjeve të makinave të përdorura AutoScout24 e quan uljen e çmimit “efekti Elon”.

Kjo do të thotë që kur dikush ul çmimet, të tjerët shpesh duhet të ndjekin shembullin.

Schneck gjithashtu beson se vlerat e mbetura të makinave elektrike do të bien ndjeshëm në vitin 2024.