Chrome për Android do të pyesë nëse vërtet dëshironi të mbyllni çdo skedë menjëherë

31.01.2022

Nëse jeni ai lloji që lini skedat e shfletuesit të internetit të hapura në telefonin tuaj (ju e dini se kush jeni), ndoshta keni pasur një ndjenjë fundosjeje kur mbyllni çdo skedë dhe kuptoni se sapo keni humbur një lidhje të domosdoshme të sajtit. Nuk do të keni aq shumë momente paniku në të ardhmen, […]

Chrome për Android do të pyesë nëse vërtet dëshironi të mbyllni çdo skedë menjëherë Foto: Ilustrim

Nëse jeni ai lloji që lini skedat e shfletuesit të internetit të hapura në telefonin tuaj (ju e dini se kush jeni), ndoshta keni pasur një ndjenjë fundosjeje kur mbyllni çdo skedë dhe kuptoni se sapo keni humbur një lidhje të domosdoshme të sajtit.

Nuk do të keni aq shumë momente paniku në të ardhmen, të paktën. Techdows dhe Android Police kanë vënë re se versioni i kanalit Canary të Chrome 100 për Android shton një flamur cilësimesh (“mbyll të gjitha skedat dialogu modal”) që kërkon konfirmim kur përpiqesh të mbyllësh çdo skedë menjëherë.

Chrome në desktop do t’ju lejojë të mbyllni të gjitha skedat në një dritare duke hequr qafe atë dritare, por në përgjithësi është më e vështirë të fshini aksidentalisht koleksionin tuaj të skedave. Në Android, “mbyll të gjitha skedat” është mjaft afër opsioneve të tjera të skedave që mund ta prekni gabimisht.

Ndërtimet e kanarinave janë të paqëndrueshme, kështu që mund të dëshironi të prisni deri në një beta ose lëshimin e lëmuar.

Është gjithashtu e paqartë se sa shpejt Google mund ta ndërtojë flamurin në cilësimet e rregullta ose ta aktivizojë atë si parazgjedhje, me kusht që funksioni të mbijetojë përmes publikimeve të ardhshme. Është e lehtë të shihet konfirmimi që bën prerjen, megjithatë – kjo është një nga ato veçori në dukje të vogla që mund t’ju kursejnë një kërkim të turpshëm në historinë tuaj të shfletimit.