“Bugu” që shpenzon shpejtë baterinë e telefonit tuaj që funksionon me Android

25.04.2022

Sipas 9to5 Google, një defekt i fundit në aplikacionin Messages të Google në telefonat Android e la kamerën të funksiononte në sfond – një mënyrë e shkëlqyer për të ngrohur telefonin dhe për të harxhuar baterinë. Aplikacioni Google Messages ju lejon të bëni lehtësisht një foto direkt nga aplikacioni dhe ta bashkëngjitni atë në një […]

“Bugu” që shpenzon shpejtë baterinë e telefonit tuaj që funksionon me Android Foto: Ilustrim

Sipas 9to5 Google, një defekt i fundit në aplikacionin Messages të Google në telefonat Android e la kamerën të funksiononte në sfond – një mënyrë e shkëlqyer për të ngrohur telefonin dhe për të harxhuar baterinë.

Aplikacioni Google Messages ju lejon të bëni lehtësisht një foto direkt nga aplikacioni dhe ta bashkëngjitni atë në një mesazh bisede. Sipas artikullit në 9to5Google, aplikacioni i kamerës do të vazhdonte herë pas here të funksiononte, edhe kur nuk e kishit në ekran. (Ky problem është raportuar gjithashtu se ka ndodhur me një Pixel 6 Pro në një grup Reddit.)

Nuk ishim në gjendje ta riprodhonim çështjen. Megjithatë, nëse vëreni se telefoni juaj është jashtëzakonisht i nxehtë ose bateria po mbaron veçanërisht shpejt, mund të mos jetë e dëmshme të siguroheni që kamera juaj të mos funksionojë ende — ose thjesht të rrëshqitni aplikacionin Messages nga pamja e fundit, gjë që do të mbyllni aplikacionin.

Ju gjithashtu mund t’i refuzoni lejen e Messages për të përdorur kamerën duke shkuar te Settings > Apps > Messages > Permissions > Camera dhe zgjidhni opsionin Don’t Allow.

Megjithatë, sipas Scott Verstover, menaxher i zyrës për komunikim në Google, “bugu” është zbuluar e riparimi  tij do të duhej të ndodhte së shpejti.