Drejtoresha e Shëndetësisë në Suharekë: Deri më sot janë vaksinuar kundër COVID-19 këto kategori

Drejtoresha e Shëndetësisë në Suharekë: Deri më sot janë vaksinuar kundër COVID-19 këto kategori
Çlirim Gashi

17.05.2021 / Suhareka

Me 15 maj ka filluar faza e dytë e procesit të vaksinimit antiCOVID në Qendrat Kryesore të Mjekësisë Familjare në qytetet e vendit.

Procesi i vaksnimit i personave mbi 65 vjeç ka filluar edhe në QKMF-në në Suharekë.

QKMF në Suharekë më 14 maj ka pranuar 558 doza të vaksinës antiCOVID. Në këtë fazë do të vaksinohen personat e grup moshave mbi 65 vjeç, sipas Kalendarit Shtetëror të Vaksinimit. Vaksinimi do të bëhet në QKMF-Suharekë edhe gjatë ditëve të vikendit.

Drejtoresha e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale në Komunën e Suharekës, Besa Kuqi ka bërë të ditur se deri më sot janë vaksinuar: Profesionistët shëndetësor të sistemit publik dhe privat, Banorët e shtëpisë së pleqve në fshatin Gjinoc, Personat e moshuar të moshës +85 vjeç, Personat të regjistruar në Qendrën Kryesore të Vaksinimit, Personat e moshës mbi 65 vjeç, ku vaksinimi për këtë kategori po vazhdon akoma.

LEXO EDHE:  Mbi 137 mijë qytetarë kanë marrë dozën e dytë të vaksinës anti-COVID

Po ashtu drejtoresha Kuqi ka theksuar se janë në pritje të dozave të reja në menyrë që të vazhdohet me vaksinimin e popullatës sipas Planit Shtetëror të Vaksinimit kundër COVID-19.

Gjithashtu ajo ka shtuar se në koordinim me Ministrinë e Shëndetësisë të hapen edhe pika të reja të vaksinimit në komunën e Suharekë, në mënyrë që ky proces të kryhet sa më shpejtë dhe sa më mirë.

Drejtoresha e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, Besa Kuqi ka falënderuar stafin e Qendrës Kryesore të Vaksinimit për punën e tyre gjatë këtyre ditëve të imunizimit të popullatës.

Test antigjen për COVID-19 vetëm 15€, rezultati brenda 30 minutave

Në Laboratorin “RIOLAB” kryhet testi i shpejtë i antigjenit për COVID-19. Testi i antigjenit përdoret në diagnozën e infeksionit COVID-19....

Lexo më shumë

Të fundit