Suhareka në shifra, ky është numri i nxënësve dhe mësimdhësve në dy vitet e fundit

  • 14.11.2022
Suhareka në shifra, ky është numri i nxënësve dhe mësimdhësve në dy vitet e fundit

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) kanë publikuar “Statistikat e Arsimit, 2020/2021” dhe 2021/2022.

Ky publikim ofron informata statistikore për parashkollorë, arsimin fillor dhe të mesëm të ulët, arsimin e mesëm të lartë, arsimin special, si dhe informata statistikore për arsimin universitar për sektorin publik dhe privat.

Sipas këtyre statistikave figuron që numri i nxënësve sipas gjinisë në arsimin publik në Komunën e Suharekës për vitin shkollor 2020/2021 është 10,203 ku prej tyre 5,341 janë meshkuj dhe 4,862 femra.


Ndërsa numri i mësimdhënësve në të gjitha nivelet është 809, ku prej tyre 10 janë në nivelin parashkollor, 623 në atë parafillor dhe të mesëm të ulët dhe 176 mësimdhënës në nivelin e mesëm, shkruan SuharekaOnline.

 #MeshkujFemraTotal
Suharekë524597

Numri i fëmijëve në arsimin parashkollor 0 deri < 5 vjeç

 #MeshkujFemraTotal
Suharekë338314652

Numri i fëmijëve në arsimin parafillor 5 deri 6 vjeç

 #MeshkujFemraTotal
Suharekë3,8623,5047,366

Nr. i nxënësve në arsimin fillor-mesëm të ulët

 #MeshkujFemraTotal
Suharekë1,0899992,088

Numri i nxënësve në arsimin e mesëm të lartë

 #MeshkujFemraTotal
Suharekë5,3414,86210,203

Numri i nxënësve në institucionet publike parauniversitare

SuharekëShkolla ProfesionaleGjimnaz
Meshkuj771318
Femra444555
Total1,215873

Numri i nxënësve në shkolla profesionale dhe gjimnaze

SuharekëFemraMeshkujTotal
Parashkollor10010
Paraf.fillor dhe i mesëm i ulët350273623
I Mesëm i lartë70106176

Mësimdhënësit sipas niveleve

Ndërsa, sa i përketë numrit të nxënësve dhe mësimdhënësve për vitin shkollor 2021/2022, bëhet e ditur se numri i nxënësve në institucionet paruniversitare në të gjitha nivelet për 2021/2022 ka qenë 9,682, prej tyre 5,111 meshkuj dhe 4,571 femra.

Sipas rezultateve të dala nga ky publikim del se numri i fëmijëve në arsimin parashkollor ka qenë 115, 70 prej tyre meshkuj dhe 45 femra.

Në këtë nivel të arsimit përfshihen fëmijët e grupmoshave nga 0 deri në <5 vjeç.

SuharekëMeshkujFemraGjithsej
7045115

Numri i fëmijëve në arsimin parashkollor në Komunën e Suharekës për vitin shkollor 2021/2022

Numri i fëmijëve në arsimin parafillor në Komunën e Suharekës

Në këtë nivel të arsimit përfshihen fëmijet e moshës 5<6 vjeç dhe është i organizuar në çerdhe dhe në objektet e shkollave fillore dhe të mesme të ulëta.

Sipas këtyre statistikave, bëhet e ditur se numri i fëmijëve në arsimin parafillor (5 – <6 vjeç) në Komunën e Suharekës ka qenë 614, 318 prej tyre meshkuj dhe 296 femra.

SuharekëMeshkujFemraGjithsej
318296614

Numri i fëmijëve në arsimin parafillor (5 – <6 vjeç) në Komunën e Suharekës për vitin shkollor 2021/2022

Numri i nxënësve në arsimin fillor dhe të mesëm të ulët

Ky nivel i arsimit përfshin arsimin e obliguar 9-të vjeçar që korespondon me nivelet 1 dhe 2 të SNKA-së.

Sipas këtyre statistikave, bëhet e ditur se numri i nxënësve në arsimin fillor dhe të mesme të ulët në Komunën e Suharekës ishte 6,945, 3,709 prej tyre meshkuj dhe 3,236 femra.

SuharekëMeshkujFemraGjithsej
3,7093,2366,945

Numri i nxënësve në arsimin fillor dhe të mesëm të ulët në Komunën e Suharekës për vitin shkollor 2021/2022

Nxënësit në arsimin e mesëm të lartë

Niveli i arsimit të mesëm të lartë përfshin nivelin tre (3 ) sipas SNKA-së dhe organizohet në gjimnaze dhe shkolla profesionale.

Sipas statistikave të ASK-së, bëhet e ditur se numri i nxënësve në arsimin e mesëm të lartë në Komunën e Suharekës për vitin shkollor 2021/2022 ishte 2,008, prej tyre 1,014 meshkuj dhe 994 femra.

SuharekëMeshkujFemraGjithsej
1,0149942,008

Numri i nxënësve në arsimin e mesëm të lartë në Komunën e Suharekës për vitin shkollor 2021/2022

Numri i nxënësve nga Komuna e Suharekës në institucionet paruniversitare në të gjitha nivelet

Numri i nxënësve sipas gjinisë në komunën e Suharekës, në të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar.

Sipas statistikave të ASK-së, bëhet e ditur se numri i nxënësve në institucionet paruniversitare në të gjitha nivelet për 2021/2022 ka qenë 9,682, prej tyre 5,111 meshkuj dhe 4,571 femra.

SuharekëMeshkujFemraGjithsej
5,1114,5719,682

Numri i nxënësve nga Komuna e Suharekës në institucionet paruniversitare në të gjitha nivelet

Ndërkaq, sa i përket numrit të mësimdhënësve në Komunën e Suharekës janë 781, prej tyre 325 meshkuj dhe 456 femra.

Mësimdhënësit sipas niveleve në Komunën e Suharekës:
Parashkollor: 13 mësimdhënës, të gjitha femra;
Parafillor dhe i mesëm i ulët: 600 mësimdhënës, 225 prej tyre meshkuj dhe 365 femra;
I mesëm i lartë: 168 mësimdhënës, 90 prej tyre meshkuj dhe 78 femra.

N'minuta
Suharekë, rruga e lagjes “Fan Noli” vërshohet nga mbeturinat, ankohen qytetarët
Suharekë, rruga e lagjes “Fan Noli” vërshohet nga mbeturinat, ankohen qytetarët
[FOTO] Vetura përplaset me ujkun në autostradën Prizren-Suharekë
[FOTO] Vetura përplaset me ujkun në autostradën Prizren-Suharekë
Disa të rinj kapen në video duke dëmtuar ulëset në “Shtigjet e Ecjes”, Muharremaj kërkon intervenimin e policisë
Disa të rinj kapen në video duke dëmtuar ulëset në “Shtigjet e Ecjes”, Muharremaj kërkon intervenimin e policisë
Ganimete Hoxha nga fshati Budakovë ka nevojë për ndihmën tuaj
Ganimete Hoxha nga fshati Budakovë ka nevojë për ndihmën tuaj
Suharekë, zjarrfikësit vazhdojnë të përballen me zjarre malore
Suharekë, zjarrfikësit vazhdojnë të përballen me zjarre malore
Ambient i pastër, “betonizohet” rruga në Zonën Industriale
Ambient i pastër, “betonizohet” rruga në Zonën Industriale
Zjarr mbi fshatin Sallagrazhdë
Zjarr mbi fshatin Sallagrazhdë
Kapen me marihuanë, arrestohen 4 të rinj në Suharekë
Kapen me marihuanë, arrestohen 4 të rinj në Suharekë
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, raportohet për të lënduar
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, raportohet për të lënduar
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, një person i lënduar rëndë
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, një person i lënduar rëndë