VAR në Champions League

03.12.2018

UEFA njoftoi se sistemi Video Assistant Referee gjatë sezonit për ndeshjet e eleminimit të Champions League do të përdoret ky sistem, tani për tani vetëm Premier League ka mbetur pa teknologjinë VAR. UEFA nuk dëshiroi që ta përdorte këtë teknologji deri në sezonin e ardhshëm, por pasi disa problemeve në futboll si stimulime, penallti, etj. […]

VAR në Champions League Foto: Ilustrim

UEFA njoftoi se sistemi Video Assistant Referee gjatë sezonit për ndeshjet e eleminimit të Champions League do të përdoret ky sistem, tani për tani vetëm Premier League ka mbetur pa teknologjinë VAR.

UEFA nuk dëshiroi që ta përdorte këtë teknologji deri në sezonin e ardhshëm, por pasi disa problemeve në futboll si stimulime, penallti, etj. UEFA për këtë arsye vendosi që ta përdorë sistemin VAR që nga ndeshjet e muajit shkurt të këtij sezoni.

Komiteti Ekzekutiv i UEFA bëri të ditur se teknologjia VAR do të përdoret direkt nga faza e eleminimeve në fazen e grupeve të Ligës së Kampionëve, dhe në ndeshjet finale të Ligës së Kombëve.

Megjithatë, UEFA ka bërë të ditur se edhe në Premier League do të përdoret sistemi VAR (Video Assistant Referee) që nga sezona e ardhshme.