17 të arrestuar për 24 orë, nuk respektuan dispozitat shëndetësore gjatë epidemisë Covid-19

17 të arrestuar për 24 orë, nuk respektuan dispozitat shëndetësore gjatë epidemisë Covid-19
Çlirim Gashi

13.05.2020 / Kronika

Si pasojë e përhapjes së pandemisë COVID-19, institucionet shtetërore të Kosovës ndërmorën një sërë masash në mënyrë parandalimi të këtij virusi.

Ndër të tjerash ministria e Shëndetësisë caktoi një orar qarkullimi për qytetarët dhe automjetet, i cili ndryshoi kohë pas kohe por që vazhdon të jetë aktiv.

Por 17 qytetarë u ndaluan nga Policia e Kosovës, pasi të njëjtët nuk respektuan këto masa të ndërmarra nga institucionet përgjegjëse.

12 persona u ndaluan në Prizren, 3 në Pejë, 1 në Mitrovicë Jugore, 1 në Mitrovicë Veriore.

Gjithsej janë shënuar 13 raste, në kuadër të mosveprimit sipas dispozitave shëndetësore gjatë pandemisë.

RAPORTO