[ZYRTARE] Suhareka kalon në zonën e gjelbër

[ZYRTARE] Suhareka kalon në zonën e gjelbër
Çlirim Gashi

12.02.2021 / Suhareka

Bazuar në numrin javor të rasteve të SARS-COV 2 në 100.000 banorë, IKSHPK ka bërë sot rangimin e komunave sipas zonave.

Ministria e Shëndetësisë përmes një komunikate ka njoftuar se në zonën e kuqe janë 4 komuna: Prishtina, Fushë Kosova, Obiliq, Zveçani.

Në zonën e verdhë janë  9 komuna:  Lipjani, Gjilani, Vushtrria, Prizreni, Peja, Gjakova, Podujeva, Mitrovica e Veriut, Leposaviqi.

Në zonën e gjelbër janë 25 komuna: Vitia, Rahoveci, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Suhareka, Dragashi, Drenasi, Istogu, Klina, Skenderaj, Deçani, Kamenica, Malisheva, Juniku, Kaçaniku, Kllokoti, Zubin Potoku, Mamusha, Novobërda, Hani i Elezit, Parteshi, Ranillugu, Shterpca, Graçanica dhe Shtimja.

Këto janë ndryshimet:

·         Obiliqi nga e verdha kalon në të kuqen.

·         Suhareka nga e kuqja në të gjelbërtën.

·         Ferizaj nga e verdha kalon në të gjelbërtën.

·         Mitrovica e Jugut nga e verdha kalon në të gjelbërtën.

·         Gjilani nga e gjelbërta kalon në të verdhën.

·         Leposaviqi nga e gjelbërta kalon në të verdhën. 

RAPORTO