Shpërndarja e COVID-19 nëpër komuna, Suhareka renditet e 16-ta me 3 raste

Kosova tashmë numëron 224 raste pozitive me sëmundjen e COVID-19 me 6 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 37. Nga rastet e konfirmuara pozitive, sipas komunave prin Malisheva me 66 raste.

Sipas të dhënave, në këtë komunë janë prekur dhjetë fshatra, ndërsa ka pasur katër burime të infeksionit.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke iu obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Komuna e Suharekës renditet e 16-ta me 3 qytetar të prekur me covid-19, një tashmë i shëruar dhe dy raste të tjera nga Bllaca.

 1. Malisheva – 66 raste
 2. Prishtina – 25 raste
 3. Vushtrria – 21 raste
 4. Mitrovica Veriore – 20 raste
 5. Gjilani – 18 raste
 6. Kamenica – 13 raste
 7. Gjakova – 10 raste
 8. Zveçani – 10 raste
 9. Vitia – 7 raste
 10. Peja – 6 raste
 11. Podujeva – 4 raste
 12. Klina – 3 raste
 13. Fushë Kosova – 3 raste
 14. Prizreni – 3 raste
 15. Leposaviqi – 3 raste
 16. Suhareka – 3 raste
 17. Ferizaj – 2 raste
 18. Zubin Potok – 2 raste
 19. Lipjan – 2 raste
 20. Drenas – 1 rast
 21. Obiliq -1 rast
 22. Shtime – 1 rast

Deri më sot janë kontaktuar dhe janë nën mbikëqyrje 3 mijë e 882 kontakte të rasteve.

RAPORTO