Shpërndarja e covid-19 nëpër komuna, Suhareka e 13-ta

Shpërndarja e covid-19 nëpër komuna, Suhareka e 13-ta
Herolind Bytyçi

07.07.2020 / Suhareka

Bilanci i rasteve pozitive me covid-19 në Kosovë ka marrë trajektoren e ngritjes ditëve të fundit.

Nga rezultatet e publikuara nga IKSHPK vetëm tri ditët e fundit janë identifikuar 525 raste pozitive.

Komuna me më shumti raste pozitive është ajo e Prishtinës me 1002 raste, e pasuar nga Vushtrria me 376 raste, duke lënë pas Prizrenin me 342 raste.

Komuna e Suharekës për nga numri i rasteve të identifikuara që nda data 13 mars renditet e 13-ta me 61 raste të prekur nga covid-19.

Në Suharekë nga 61 raste, 38 pacientë janë shëruar, 2 kanë përfunduar me vdekje dhe 21 mbeten raste aktive.

1Prishtine1002
2Vushtri376
3Prizren342
4Ferizaj259
5Gjilan205
6Pejë184
7Mitrovicë152
8Fushë Kosovë148
9Viti125
10Malishevë84
11Rahovec83
12Gjakovë83
13Suharekë61
15Lipjan60
14Podujevë58
16Kamenicë55
17Obiliq50
18Skënderaj49
19Mitrovicë e Veriut43
20Mamushë42
21Istog39
22Drenas39
23Shtime29
24Zveçan26
25Zubin Potok24
26Leposaviq23
28Kaçanik16
27Dragash15
29Klinë10
31Deçan9
30Hani Elezit8
32Kllokot2
38Graçanicë2
33Partesh1
34Junik0
35Novobërdë0
36Ranillug0
37Shtërpcë0
Total Raste3703
RAPORTO