Mogherini kërkon heqjen e taksës

28.11.2018

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë, njëherësh Nënkryetare e Komisionit Evropian, Federica Mogherini, ka zhvilluar sot një bisedë telefonike me Presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi, thuhet në njoftimin e Shërbimit Evropian për Veprim të Jashtëm. Mogherini dhe Thaçi kanë biseduar për zhvillimet e fundit në kontekst të dialogut […]

Mogherini kërkon heqjen e taksës Foto: Ilustrim

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë, njëherësh Nënkryetare e Komisionit Evropian, Federica Mogherini, ka zhvilluar sot një bisedë telefonike me Presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi, thuhet në njoftimin e Shërbimit Evropian për Veprim të Jashtëm.

Mogherini dhe Thaçi kanë biseduar për zhvillimet e fundit në kontekst të dialogut të lehtësuar nga BE-ja për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë, kërkoi që taksa duhet të hjeket.

Përfaqësuesja e Lartë ka thënë se vendimi i Qeverisë së Kosovës për ngritjen e taksës 100% për mallrat që vijnë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina vetëm sa ndërlikon situatën edhe më shumë dhe nuk sjellë ndonjë zgjidhje për problemet e qytetarëve apo për aspiratat e Kosovës për të tashmen dhe të ardhmen e saj.