BE i vendos ‘taksë’ Serbisë

Qumështi i Serbisë më nuk do të importohet në vendet e Bashkimit Evropian (BE), sepse ky qumësht është i përbërë nga substanca të helmueshme, kancerogjene, alfatoksinë, sepse në BE qumështi lejohet të pihet vetëm me normë 0.05 mikrogramë alfatoksinë.

BE e ndaloi në vendin e tyre, qumështin e Serbisë që të importohet sepse përmban shumë alfatoksinë ku thuhet se në qumështin e Serbisë alfatoksina është 5 herë më e lartë se norma e lejuar, 0.25 mikrogram për litër.

Cilin nga kryetarët e degëve të partive në Suharekë do ta votoni në zgjedhjet e 14 shkurtit?

Vendet e BE-së me kohë i kanë marrë masat për ta ndaluar këtë qumësht, transmeton ekonomi-biznes.

Në tregun e Kosovës është importuar sasi e madhe e qumështit të Serbisë, por nuk dihet se a është në dijeni Agjencioni i Veterinarisë dhe Ushqimit, për këtë skandal.

RAPORTO