Rreth 1,500 mërgimtarë kanë aplikuar për të votuar në zgjedhjet e 14 shkurtit

Rreth 1500 aplikime deri pasditen e sotme, ka pranuar Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nga qytetarë jashtë Kosovës, për t’u regjistruar si votues të zgjedhjeve të 14 shkurtit.

Zëdhënësi i KQZ-së Valmir Elezi, ka thënë për Info Magazine se kjo shifër nuk është finale pasi kohë pas kohe pranojnë aplikime nga diaspora.

”Para pak orëve, në ora 16:00 patëm një mbledhje si KQZ dhe u bënë të ditura shifrat e para sa i përket numrit të aplikacioneve që janë pranuar nga jashtë vendi, për tu regjistruar si votues jashtë Kosovës”.

Cilin nga kryetarët e degëve të partive në Suharekë do ta votoni në zgjedhjet e 14 shkurtit?

”Janë diku 1500 emaile që kemi pranuar, dhe ato do të shqyrtohen për të ditur saktë numrin e aplikimeve”.

”Janë diku rreth 1500 aplikime, por që ky numër ndryshon kohë pas kohe për faktin se përmes emaileve presim vazhdimisht aplikacione”.

Ai ka bërë të ditura që në mbledhjen e sotme të KQZ-së janë marrë edhe disa vendime të tjera, përfshirë atë për hapjen e qendrave të votimit por dhe planin operacional të sigurisë.

”KQZ-ja miratoi listën e qendrave të votimit në të cilat do të zhvillohet procesi i votimit më 14 shkurt. Do të jenë gjithsej 888 qendra të votimit që do të hapen në ditën e zgjedhjeve, në 38 Komunat e Republikës së Kosovës”.

”Dhe vendimi tjetër është miratimi i planit operacional të sigurisë, i cili miratohet nga KQZ në çdo proces zgjedhor, me qëllim të sigurimit të procesit zgjedhor në ditën e zgjedhjeve dhe pas saj”.

RAPORTO