Kështu ishte dalja në zgjedhje ndërvite në Suharekë

Kështu ishte dalja në zgjedhje ndërvite në Suharekë
Çlirim Gashi

13.02.2021 / Zgjedhjet Parlamentare 2021

Nesër në ora 7:00 në tërë territorin e Republikës së Kosovë hapen qendrat e votimit, ku qytetarët me të drejtë vote do ta kenë mundësinë që t’u drejtohen kutive të votimit dhe të votojnë të përzgjedhurit e tyre.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka publikuar “Trendet zgjedhore në Republikën e Kosovës”.

Në këtë dokument përfshihet edhe trendet e pjesëmarrjes në zgjedhje për Kuvend të Kosovës sipas komunave.

Sipas këtij dokumenti përmes një grafikoni shihet se ka rënë përqindja e pjesëmarrjeve në zgjedhje për Kuvend të Kosovës në Komunën e Suharekës.

Ndërsa në zgjedhjet e vitit 2019 në votime morën pjesë 39.62% e qytetarëve të Suharekës.

Nga grafikoni lart shihet se që nga viti 2000 numri i qytetarëve me të drejtë vote është dyfishuar por numri i votuesëve nuk ka pësuar rritje.

LEXO EDHE:  162 raste aktive me COVID-19 në Kosovë, 2 pre tyre në Suharekë

15.02.2021 / Zgjedhjet Parlamentare 2021

Në Leshan fiton Lëvizja Vetëvendosje me 279 vota

15.02.2021 / Zgjedhjet Parlamentare 2021

Në Greikoc fiton Lëvizja Vetëvendosje me 519 vota

15.02.2021 / Zgjedhjet Parlamentare 2021

Në Bukosh fiton Lëvizja Vetëvendosje me 230 vota
RAPORTO