Haradinaj: Me bashkëqeverisje, synojmë të marrim njërën nga tri pozitat kryesore të shtetit

Haradinaj thotë se AAK nuk pretendon se do të jetë partia e parë në zgjedhje, por synon bashkëqeverisjen.

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj ka thënë se orientimi i tij për postin e presidentit lidhet me disa objektiva.

“E para është përballja me Serbinë në planin e jashtëm. Pastaj objektiv është çështja e sigurisë në përgjithësi deri në anëtarësimin në NATO. Është çështja e unitetit të brendshëm. Të gjitha këto lidhen me respektimin e Kushtetutës dhe unitetit të vendit”, tha Haradinaj në “Debat Plus”.

“Ne pretendojmë të futemi në bashkëqeverisje pasi e dimë se nuk mund të arrijmë vendin e parë. Me anë të marrëveshjes qeverisëse synojmë të marrim njërën nga tri pozitat e para shtetërore”, tha ndër të tjera Ramush Haradinaj./Telegrafi/

RAPORTO