WhatsApp nuk do të lejojë që fotot e profilit të bëhen screenshot

20.02.2024

Nga enkriptimi fundor, tek mbyllja e bisedave me fjalëkalim, kompania është përpjekur gjithnjë të qëndrojë në krye të standardeve të privatësisë.

WhatsApp nuk do të lejojë që fotot e profilit të bëhen screenshot Foto: Ilustrim

Si një prej aplikacionet më popullore të komunikimit në botë, krijuesit e WhatsApp kanë vijuar ta bëjnë një prej aplikacioneve më të sigurta në botë.

Nga enkriptimi fundor, tek mbyllja e bisedave me fjalëkalim, kompania është përpjekur gjithnjë të qëndrojë në krye të standardeve të privatësisë.

Aplikacioni i Meta tashmë është duke shtuar një funksionalitet tjetër privatësie. Aktualisht përdoruesit mund të fshehin foton e tyre të profilit duke shkuar në Settings > Privacy > Profile Photo.

Por një version i fundit do ti çojë gjërat në një nivel tjetër duke mos lejuar bërjen e screenshot të një fotoje profili.

Aktualisht ky testim po bëhet në fazën beta me një numër të kufizuar përdoruesish. Aplikacionet rivale si Telegram dhe Signal nuk e kanë një opsion të tillë.