WhatsApp është gati për të migruar bisedat Android në iPhone

24.01.2022

Duket sikur një mjet i ri për verifikimin me dy hapa do të vijë së shpejti gjithashtu. WhatsApp mund të lëshojë së shpejti dy veçori shumë të kërkuara. E para është ajo që përdoruesit e iPhone kanë pritur që kur kompania bëri të mundur që pronarët e Samsung Galaxy dhe më vonë ata me telefona […]

WhatsApp është gati për të migruar bisedat Android në iPhone Foto: Ilustrim

Duket sikur një mjet i ri për verifikimin me dy hapa do të vijë së shpejti gjithashtu.

WhatsApp mund të lëshojë së shpejti dy veçori shumë të kërkuara. E para është ajo që përdoruesit e iPhone kanë pritur që kur kompania bëri të mundur që pronarët e Samsung Galaxy dhe më vonë ata me telefona Pixel të migrojnë historinë e tyre të bisedave nga një pajisje iOS.

Sipas një postimi të zbuluar nga The Verge, WABetaInfo gjeti prova në versionin më të fundit beta të WhatsApp iOS të një veçorie që ju lejon të migroni historinë tuaj të bisedave nga Android në iOS. Zbulimi bazohet në një zbulim të mëparshëm të bërë në shtator.

Pamjet e ekranit të shpërndara nga WABetaInfo sugjerojnë që aplikacioni do të kërkojë lejen tuaj përpara se të fillojë të migrojë historikun tuaj të bisedës. Ne e dimë gjithashtu nga rrjedhja e mëparshme që do t’ju duhet të përdorni aplikacionin Move to iOS të Apple si pjesë e procesit të transferimit. Në Android, i njëjti proces mund të jetë i ndërlikuar, pasi ju nevojitet një kabllo dhe telefon Lightning në USB-C që është ose krejt i ri ose është rivendosur së fundi në fabrikë.

Në një artikull të veçantë WABetaInfo të publikuar gjatë fundjavës, faqja e internetit zbuloi se WhatsApp po punon gjithashtu në një veçori verifikimi me dy hapa për klientët e saj desktop dhe ueb. Nëse kompania ec përpara me një lëshim, mjeti do t’ju lejojë të shtoni një pin personal në llogarinë tuaj. Në këtë mënyrë, sa herë që dëshironi të hyni në WhatsApp qoftë përmes kompjuterit tuaj ose në internet, do t’ju duhet të futni atë kodkalim, si dhe pinin gjashtëshifror që WhatsApp dërgon në telefonin tuaj, për ta bërë këtë. Kjo është diçka që do t’ju ndihmojë të mbroni nga sulmet e shkëmbimit të kartës SIM.

Është e paqartë se kur kompania planifikon të lëshojë secilën veçori. Një muaj përpara nisjes së migrimit në pajisjet Samsung, kreu i WhatsApp Will Cathcart tha se do të mbërrinte në telefonat iOS “së shpejti”.