Udhëtimet sapo u bënë shumë herë më të zgjuara, falë Samsung Galaxy S24

08.02.2024

Ndihesh sikur sapo ke ardhur dhe tashmë po shijon dhimbjen e fundit ose çokollatën nga furra e bukës në aeroportin Charles de Gaulle, duke reflektuar fundjavën tënde shumë të shkurtër në Qytetin e Dritës.

Udhëtimet sapo u bënë shumë herë më të zgjuara, falë Samsung Galaxy S24 Foto: Ilustrim

Udhëtimi shpesh është i mbushur me sfida dhe kompleksitete të papritura, por tani jo më. Seria Samsung Galaxy S24, e mundësuar nga Galaxy AI[1], është një udhëzues personal udhëtimi në xhepin tuaj duke e bërë përvojën më të qetë dhe më të aksesueshme se kurrë më parë.

Mendoni për një fundjavë në Paris? Falë Lojërave Olimpike Verore 2024, ky destinacion do të jetë edhe më i kërkuar këtë vit, duke e bërë atë një destinacion më sfidues. Këtu janë të gjitha mënyrat në të cilat Galaxy AI mund të lehtësojë udhëtimin në vetëm një hap, nga planifikimi dhe komunikimi më i mirë deri te zbulimi i kulturave dhe krijimi i kujtimeve të mrekullueshme.

Tre muaj më parë : Ju ndërtoni një itinerar (inteligjent) dy-ditor.

AI mund të ndihmojë në eliminimin e pavendosmërisë së udhëtimit dhe t’i përgjigjet pyetjes, Ku duhet të shkoj?

Ndërsa navigoni nëpër mediat sociale, për shembull, një foto që nxjerr në pah një ekspozitë në Musée d’Orsay të Parisit tërheq vëmendjen tuaj. Në vend që të ndërroni aplikacionet për të mësuar më shumë, ju përdorni funksionin “Rretho” për të kërkuar me Google të Galaxy S24 (i disponueshëm më 31 janar), i cili ju lejon të veproni sipas frymëzimit në momentin.

Ju shtypni dhe mbani butonin Home për të aktivizuar funksionin. Përvoja e re, e cila sjell aftësitë më të fundit të inteligjencës artificiale të Google për përdoruesit e Galaxy, ju lejon të kërkoni atë që shfaqet në ekranin tuaj, duke përfshirë imazhet, videot ose tekstin[2]. Me gishtin tuaj ose me stilolapsin Samsung S, thjesht mund të vizatoni një rreth rreth asaj që jeni kurioz, në këtë rast, një postim në rrjetet sociale dhe Circle to Search nxjerr shpejt informacionin përkatës, si p.sh. detaje rreth ekspozitës.

Për kërkime të caktuara, kjo veçori ju lejon gjithashtu të merrni përmbledhje të fuqizuara nga AI, në mënyrë që të kuptoni më lehtë konceptet, idetë ose temat nga informacionet e dobishme të mbledhura së bashku nga i gjithë web-i. Në këtë mënyrë, përpara se të udhëtoni, AI shton një dimension të ri përgatitjeje, duke ju ndihmuar të ndiqni kuriozitetin tuaj me lehtë.

Në telefonin inteligjent Galaxy S24, funksioni “Rretho për të kërkuar me Google” ju lejon të ndiqni frymëzimin tuaj drejtpërdrejt dhe intuitivisht.

Dita 1: Komunikoni pavarësisht nga pengesat gjuhësore, falë përkthyesit tuaj personal

Kur vendoseni në hotelin tuaj, dëshironi të bëni njohje të reja dhe të merrni të gjitha këshillat thelbësore se ku të hani dhe çfarë të vizitoni.

Pasi të keni planifikuar një darkë pranë lumit Seine me bashkëudhëtarët që keni takuar gjatë udhëtimit, përdorni opsionin “ Message Translate ” të veçorisë së Chat Assist së bisedës për të qëndruar në kontakt gjatë gjithë ditës dhe për të përcaktuar një orar të saktë takimi. Duke kombinuar veglat e “ Message Translate ” dhe “Stilit të të shkruarit” të Chat Assist, ju mund t’i rregulloni automatikisht mesazhet tuaja për t’u siguruar që po përdorni një ton shkrimi miqësor, në vend të një toni të ftohtë ose formal pa dashje.

Falë Galaxy AI, udhëtimi mund të bëhet një përvojë edhe më sociale, duke bërë njohje të reja në çast dhe pa pengesa gjuhësore!

DITA 2 : Ndërsa udhëtimi juaj po i afrohet fundit, telefoni juaj inteligjent ju ndihmon të redaktoni fotot tuaja të pushimeve.

Ndihesh sikur sapo ke ardhur dhe tashmë po shijon dhimbjen e fundit ose çokollatën nga furra e bukës në aeroportin Charles de Gaulle, duke reflektuar fundjavën tënde shumë të shkurtër në Qytetin e Dritës.

Ju dëshironi t’u dërgoni miqve tuaj të hotelit një foto në grup të të gjithëve përpara kullës Eifel, por nuk shmangni dot kalimtarët. Kulla Eifel po anon në një kënd dhe grupi juaj është në të djathtë në vend që të jetë në qendër. Me modifikimin gjenerues, mund të shkoni përtej kufijve të fotografisë dhe t’i korrigjoni këto probleme me disa trokitje.

Kur e rrotulloni imazhin për të rregulluar strukturën më ikonike të Francës, modifikimi gjenerues plotëson boshllëqet e krijuara rishtazi në qoshe duke përdorur teknologjinë inteligjente të pikturës  për të zgjeruar atë që është tashmë atje, pa kërkuar prerje. Sa për ju dhe miqtë tuaj, thjesht zgjidhni me gishtin tuaj, zhvendosini në qendër dhe lërini aftësitë e pikturimit të Generative Edit të plotësojnë hapësirën boshe.

Me Galaxy S24, AI celular do të ndryshojë më shumë sesa logjistika e udhëtimit. Ai gjithashtu do ta ndryshojë konceptim e udhëtimit, duke inkurajuar një ndjenjë zbulimi dhe ndërveprim më kuptimplotë me vendasit dhe duke e bërë botën të ndihet më madhështore, por në të njëjtën kohë, më e aksesueshme se kurrë.

[1] Samsung nuk jep asnjë premtim apo garanci në lidhje me saktësinë, plotësinë ose besueshmërinë e rezultateve të marra nga veçoritë e AI. Mund të kërkohet identifikimi në një llogari Samsung për të përdorur disa veçori të AI të Samsung. Karakteristikat e Galaxy AI do të jenë të disponueshme falas të paktën deri në fund të vitit 2025 në pajisjet e mbështetura Samsung Galaxy

[2] Për arsye sigurie, Circle to Search mund të ketë funksionalitet të kufizuar në aplikacionet e mbrojtura me DRM, të tilla si aplikacionet e financave dhe bankave.