TikTok përballet me një presion të ri nga SHBA-të mbi privatësinë e fëmijëve

19.06.2024

Komisioni Federal i Tregtisë i SHBA (FTC) i ka referuar Departamentit të Drejtësisë (DOJ) një ankesë kundër TikTok dhe kompanisë së saj mëmë kineze ByteDance për shkelje të mundshme të privatësisë së fëmijëve.

TikTok përballet me një presion të ri nga SHBA-të mbi privatësinë e fëmijëve Foto: Ilustrim

FTC thotë se hetimi i saj “zbuloi arsye për të besuar” se firmat “po shkelin ose janë gati të shkelin ligjin”, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Në një deklaratë për BBC News, një zëdhënës i TikTok tha se ata ishin të zhgënjyer nga vendimi.

Rasti është i ndarë nga legjislacioni i miratuar në fillim të këtij viti për të ndaluar TikTok në SHBA nëse ByteDance nuk e shet biznesin.

Rregullatori tha se hetimi i tij u përqendrua në shkeljet e mundshme të Aktit FTC dhe Aktit të Mbrojtjes së Privatësisë në internet të Fëmijëve (COPPA).

FTC tha gjithashtu se zakonisht nuk njofton se i ka referuar një ankesë DD-së, por në këtë rast mendoi se kjo ishte në interes të publikut.

COPPA rregullon mbledhjen, përdorimin dhe zbulimin e informacionit personal nga shërbimet online për fëmijët nën 13 vjeç.

Akti FTC synon “akte ose praktika të padrejta ose mashtruese” nga kompanitë.

Në përgjigje, një zëdhënës i TikTok tha se kompania nuk u pajtua me akuzat dhe se “kishte punuar me FTC për më shumë se një vit për të adresuar shqetësimet e saj”.

“Ne jemi të zhgënjyer që agjencia po ndjek një proces gjyqësor në vend që të vazhdojë të punojë me ne për një zgjidhje të arsyeshme”, ka shtuar ai.