Testi i Instagram-it ju kujton të ‘bëni një pushim’ nga lëvizjet pa ndalesë

Ju ende do t’ju duhet të ushtroheni pak vetëdisiplinë.

11.11.2021 / Teknologji

Testi i Instagram-it ju kujton të ‘bëni një pushim’ nga lëvizjet pa ndalesë
Foto: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Instagram po vepron sipas premtimit të tij për të inkurajuar zakone më të shëndetshme të mediave sociale. Kreu i rrjetit social Adam Mosseri ka zbuluar se Instagram filloi të testojë funksionin e tij të sugjeruar “Take a Break” këtë javë.

Zgjidheni dhe aplikacioni do t’ju kujtojë të bëni diçka tjetër pas 10, 20 ose 30 minutash, pavarësisht nëse është një artikull i listës për të bërë ose thjesht duke dëgjuar melodinë tuaj të preferuar.


Do ta shihni opsionin në “ditët e ardhshme” nëse jeni pjesë e testit. Mosseri shpresonte të lansonte funksionin për të gjithë në dhjetor. Ai theksoi se Instagram do të “merrte reagime” dhe do të rafinonte dizajnin, kështu që mund të mos shqetësoheni nëse nuk funksionon siç keni shpresuar.

Mund të ketë tashmë vend për përmirësim. Ashtu si një veçori e mëparshme e kufirit kohor, Take a Break nuk i zbaton rreptësisht pauzat. Ju thjesht mund të prekni “mbaroi” dhe të vazhdoni të lëvizni. Do t’ju duhet t’i drejtoheni veçorive të shëndetit dixhital ose të kontrollit prindëror si “Koha e ekranit” e iOS ose “Mirëqenia dixhitale” e Android për të detyruar veten ose një fëmijë të bëjë diçka tjetër.

Megjithatë, ky është ende një përmirësim dhe mund të ndihmojë nëse ju nevojitet vetëm një kujtesë e butë për të ulur telefonin tuaj. Jo se Instagrami apo prindi i tij Meta kanë shumë zgjedhje. Kompania është nën presionin e rregullatorëve dhe sinjalizuesit Frances Haugen, të cilët kanë akuzuar Metën se është fokusuar shumë në tërheqjen e përdoruesve dhe jo mjaftueshëm në kujdesin për ta.

Marrja e një pushimi është një hap drejt një qasjeje më të përgjegjshme – është vetëm një çështje nëse ai hap është mjaft i madh apo jo.

Pse të shkojmë tek mjeku kur ndihemi mirë?!

Mjekët këshillojnë kontrolle të vazhdueshme mjekësore çdo 6 muaj apo 1 vit në çfarëdo moshe të jeni, mirëpo pas kalimit...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *