Samsungu nuk do të prodhojë më ekrane LCD

03.06.2022

Vendimi për mbylljen e biznesit u mor për shkak të konkurrencës së lartë nga kompanitë kineze dhe tajvaneze. Samsung i Koresë së Jugut ka vendosur të fokusohet në prodhimin e matricave OLED dhe ekraneve me pika kuantike (QD) sepse panelet OLED kanë fituar popullaritet në prodhimin e telefonave inteligjentë. Samsung Display kishte planifikuar më parë […]

Samsungu nuk do të prodhojë më ekrane LCD Foto: Ilustrim

Vendimi për mbylljen e biznesit u mor për shkak të konkurrencës së lartë nga kompanitë kineze dhe tajvaneze.

Samsung i Koresë së Jugut ka vendosur të fokusohet në prodhimin e matricave OLED dhe ekraneve me pika kuantike (QD) sepse panelet OLED kanë fituar popullaritet në prodhimin e telefonave inteligjentë. Samsung Display kishte planifikuar më parë mbylljen e ndarjes së tij LCD në fund të vitit 2020, por këto plane u shtynë me kërkesë të Samsung Electronics për shkak të një rritje të papritur të çmimit të paneleve LCD gjatë pandemisë COVID-19. Arsyeja kryesore që kompania të ndalojë prodhimin e paneleve LCD është rënia e fitimeve.

Një studim i fundit nga Display Supply Chain Consultants tregoi se çmimi i ekraneve LCD në 2022 ishte 36.6% e vlerës së tyre në janar 2014.