Përdoruesit e WhatsApp tani mund të transferojnë bisedat nga Androidi në iPhone

14.06.2022

Nëse mendimi për të humbur sasinë e madhe të historive të bisedave, skedarëve dhe të dhënave të tjera në WhatsApp ju ka penguar të kaloni në iOS, nuk do të keni më nevojë të shqetësoheni. Sot, aplikacioni po shton një veçori për t’ju ndihmuar të zhvendosni përmbajtjen tuaj dhe do të jetë pjesë e veglës […]

Përdoruesit e WhatsApp tani mund të transferojnë bisedat nga Androidi në iPhone Foto: Ilustrim

Nëse mendimi për të humbur sasinë e madhe të historive të bisedave, skedarëve dhe të dhënave të tjera në WhatsApp ju ka penguar të kaloni në iOS, nuk do të keni më nevojë të shqetësoheni.

Sot, aplikacioni po shton një veçori për t’ju ndihmuar të zhvendosni përmbajtjen tuaj dhe do të jetë pjesë e veglës ekzistuese të Apple “Move to iOS”. Për të qenë të qartë, veçoria e WhatsApp është e disponueshme si beta për momentin, kështu që mund të hasni gabime gjatë procesit të transferimit.

Për të transferuar skedarët tuaj, duhet t’i kushtoni vëmendje faqes së “Aplikacioneve dhe transferimit të të dhënave” gjatë konfigurimit të iPhone.

Pasi të zgjidhni opsionin “Lëvizni të dhënat nga Android”, iPhone juaj i ri do të kërkojë aplikacionin Zhvendos në iOS në pajisjen tuaj më të vjetër dhe do të krijojë një lidhje peer-to-peer. Këtu mund të zgjidhni se cilat aplikacione, skedarë, kontakte dhe të tjera do të sillni në iPhone tuaj dhe duke filluar nga sot opsioni për WhatsApp do t’i bashkohet kësaj liste.

Kur zgjidhni WhatsApp, ai do të hapet automatikisht dhe do t’ju kërkojë të jepni lejen për të zhvendosur të dhënat tuaja. Në varësi të sasisë së përmbajtjes që keni, do të duhet pak kohë për të paketuar gjithçka për t’u transferuar në iPhone tuaj. Apple gjithashtu do të ngarkojë paraprakisht ikonën WhatsApp në faqen tuaj kryesore, kështu që ju thjesht mund ta prekni atë për të përfunduar instalimin e tij në iPhone-in tuaj të ri, në vend që të kaloni nëpër App Store.

Do t’ju duhet të vërtetoni në WhatsApp kur ta hapni për herë të parë në iOS përpara se të dhënat të deshifrohen, por pasi të keni përfunduar, duhet të shihni të gjitha bisedat tuaja të transferuara në mënyrë të sigurt në shtëpinë e tyre të re. Pasi të përfundojë migrimi, mund të zgjidhni gjithashtu të mbështesni bisedat tuaja WhatsApp në iCloud Drive për ta bërë më të lehtë përmirësimin në iPhone të rinj.

Procesi i zhvendosjes në iOS do të shikojë gjithashtu aplikacionet në telefonin tuaj Android dhe do të shohë nëse ato ekzistojnë në App Store të Apple. Nëse po, ikonat do të shfaqen në ekranin bazë të iPhone-it tuaj të ri dhe mund t’i prekni për të përfunduar shkarkimin. Ky funksion funksionon për ata që përdorin Android 5 e më vonë, si dhe iOS 15.5 e tutje.

Para kësaj, përdoruesit e WhatsApp që bënin kalimin nga Android në iOS duhej të hiqnin dorë nga historitë e tyre të bisedave (ose të gjenin mënyra jashtëzakonisht të ndërlikuara për të transferuar të dhënat e tyre). Megjithëse ky proces kërkon ende hapa të shumtë, ai të paktën u ofron atyre platformave ndërruese një metodë të integruar transferimi. Ata që tashmë e kanë bërë këtë lëvizje më parë sot, për fat të keq nuk do të jenë në gjendje ta përdorin këtë mjet.