Përditësimi i ri One UI 6.1 sjell Galaxy AI në më shumë pajisje Galaxy

23.02.2024

Samsung përshpejton zgjerimin global të AI celular duke u mundësuar përdoruesve të përjetojnë Galaxy AI në modelet e mëparshme

Përditësimi i ri One UI 6.1 sjell Galaxy AI në më shumë pajisje Galaxy Foto: Ilustrim

Samsung Electronics njoftoi disponueshmërinë e veçorive të Galaxy AI [1]në më shumë pajisje Galaxy përmes një përditësimi të ri One UI 6.1 të krijuar për të çuar më tej prezencën e AI-së celulare. Përditësimi do të jetë i disponueshëm në të gjithë seritë Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 dhe Tab S9, duke filluar nga fundi i muajit marsit. Duke u përafruar me serinë Galaxy S24[2] të lançuar së fundmi, ky përditësim rrit standardin e përvojës së inteligjencës artificiale në celular të përdoruesve përmes një qasjeje hibride që kombinon AI dhe hapësirën e memories kompjuterike në pajisje.

“Qëllimi ynë me Galaxy AI nuk është vetëm të udhëheqja në një epokë të re të AI-së celulare, por gjithashtu të fuqizojmë përdoruesit duke e bërë AI më të aksesueshme,” tha TM Roh, President dhe Shef i Biznesit Mobile Experience në Samsung Electronics. “Ky është vetëm fillimi i Galaxy AI, pasi ne planifikojmë të sjellim përvojën te mbi 100 milionë përdorues të Galaxy brenda vitit 2024 dhe të vazhdojmë të inovojmë mënyra për të shfrytëzuar mundësitë e pakufizuara të AI-së celulare.”

Komunikimi që tejkalon barrierat

Tashmë më shumë përdorues të Galaxy do të jenë në gjendje të përfitojnë nga veçoritë e Galaxy AI që përmirësojnë komunikimin, të disponueshme në modelet e mbështetura nga AI. Veçoritë përfshijnë aftësinë për të rregulluar tonin e mesazheve dhe për të përkthyer mesazhe në 13 gjuhë të ndryshme duke përdorur “Chat Assist[3]“. Përdoruesit e Galaxy mund të përjetojnë fuqinë e ndërveprimeve në kohë reale përmes “Live Translate[4], i cili ofron përkthime me zë dhe tekst për telefonatat. Me Interpreter, përdoruesit mund të përfshihen gjithashtu në biseda spontane me vendasit gjatë udhëtimit, pasi funksioni i ekranit të ndarë gjeneron përkthime tekstesh për biseda të drejtpërdrejta.

Produktivitet i pashembullt

Integrimi më i gjerë i Galaxy AI në të gjithë ekosistemin Galaxy mundëson gjithashtu përvojë të pandërprerë të përdoruesit në detyrat e përditshme në modelet e mbështetura nga AI, duke nxitur nivele të reja efikasiteti. Funksionet e kërkimit përmirësohen përmes “Circle to Search with Google[5]“, i cili gjeneron rezultate intuitive kërkimi me një gjest të shpejtë me lëvizje rrethi. Veçoritë e organizimit që përmirësojnë jetën, si “Note Assist[6]” i lejojnë përdoruesit të krijojnë formate, të gjenerojnë përmbledhje dhe të përkthejnë shënime, ndërsa “Browsing Assist[7]” u mundëson individëve të qëndrojnë në shpejtësi më të shpejtë duke gjeneruar përmbledhje gjithëpërfshirëse të artikujve të lajmeve. “Transcript Assist” gjithashtu mund të transkriptojë lehtësisht regjistrimet e takimeve dhe të gjenerojë përmbledhje dhe përkthime.

Kreativitet i pandalshëm

Me Galaxy AI, Samsung po dyfishon rolin e tij për të nxjerrë në pah potencialit krijues të individëve. Përditësimi më i fundit i Galaxy ofron një sërë mjetesh Galaxy AI që inkurajojnë lirinë krijuese edhe pas shkrepjes së një fotografie. Nëpërmjet Generative Edit[8], pajisjet e mbështetura nga AI mund të ndryshojnë lehtësisht përmasat, pozicionimin ose riorganizimin e objekteve në foto për të përsosur një fotografi të shkëlqyer. Përdoruesit gjithashtu mund të lustrojnë çdo foto më shpejt dhe më lehtë se kurrë me Edit Suggestion[9]. Nuk ka nevojë për rregullime të shumëfishta pasi Instant Slow-mo[10] mund të gjenerojë korniza shtesë për videot me lëvizje të ngadaltë për të kapur momente të mbushura me aksion.

Kreativiteti dhe personalizimi nuk ndalen me kaq. Personalizimi i pajisjeve Galaxy është edhe më i lehtë se më parë përmes sfondeve të krijuara nga AI, duke mundësuar që pajisjet e mbështetura nga AI të sjellin në jetë kreativitetin e përdoruesve.

Për më shumë informacion rreth Galaxy AI, ju lutemi vizitoni: Samsung NewsroomSamsungmobilepress.com dhe Samsung.com.

[1] Samsung nuk jep asnjë premtim, garanci ose garanci për saktësinë, plotësinë ose besueshmërinë e prodhimit të ofruar nga veçoritë e AI. Mund të kërkohet identifikimi në llogarinë Samsung për të përdorur disa veçori të AI të Samsung.

[2] Disa veçori të AI nga seria Galaxy S24 mund të mos jenë të disponueshme në modelet e gjeneratës së mëparshme.

[3] Funksioni i përkthimit në Chat Assist mund të kërkojë hyrjen në llogarinë Samsung. Disa aplikacione të bisedës mund të mos e mbështesin këtë veçori. Disa gjuhë mund të kërkojnë shkarkimin e paketës së gjuhës. Disponueshmëria e shërbimit mund të ndryshojë sipas gjuhës. Ky funksion aktivizohet kur zbulohet një gjuhë e përkthyeshme. Saktësia e rezultateve nuk është e garantuar.

[4] Live Translate kërkon një lidhje rrjeti dhe identifikim në llogarinë Samsung. Live Translate ofrohet vetëm në aplikacionin e parainstaluar të telefonit Samsung. Telefonatat duhet të kryhen duke përdorur numrin origjinal të Samsung. Disa gjuhë mund të kërkojnë shkarkimin e paketës së gjuhës. Disponueshmëria e shërbimit mund të ndryshojë sipas gjuhës. Saktësia e rezultateve nuk është e garantuar.

[5] Rezultatet mund të ndryshojnë në varësi të ndeshjeve vizuale. Kërkon lidhje interneti. Përdoruesit mund të kenë nevojë të përditësojnë Android në versionin më të fundit. Funksionaliteti i produktit mund të varet nga cilësimet e aplikacionit dhe pajisjes suaj. Disa funksione mund të mos jenë të pajtueshme me disa aplikacione. Disponueshmëria e shërbimit ndryshon sipas vendit dhe gjuhës. Saktësia e rezultateve nuk është e garantuar.

[6] Vetëm për tekst në Samsung Notes; kërkon hyrje në llogarinë Samsung dhe lidhje interneti.

[7] Ofrohet vetëm brenda aplikacionit Internet Samsung.

[8] Generative Edit kërkon një lidhje rrjeti dhe hyrje në llogarinë Samsung. Redaktimi me modifikimin gjenerues rezulton në një fotografi të ndryshuar deri në 12 MP. Një filigran i dukshëm mbivendoset në daljen e imazhit pas ruajtjes në mënyrë që të tregojë se imazhi është krijuar nga AI. Saktësia dhe besueshmëria e prodhimit të gjeneruar nuk është e garantuar.

[9] Edit Suggestion  është i pajtueshëm me formatet JPG, PNG, GIF dhe MP4. Rezultatet dhe cilësia e modifikimit mund të ndryshojnë në varësi të gjendjes së fotografimit ose filmimit. Saktësia e rezultateve nuk është e garantuar.

[10] Instant Slow-mo ofrohet për seritë Galaxy S23, Z Fold5, Z Flip5 dhe Tab S9 Series.