Microsoft thuhet se po detyron punonjësit e saj në Kinë të ndalojnë përdorimin e telefonave Android për punë

10.07.2024

Microsoft thuhet se po kërkon nga të gjithë punonjësit me bazë në Kinë që të përdorin vetëm iPhone për punë, duke filluar nga shtatori.

Microsoft thuhet se po detyron punonjësit e saj në Kinë të ndalojnë përdorimin e telefonave Android për punë Foto: Ilustrim

Kështu shkruajnë mediat e huaja, duke cituar një memo të brendshme, se gjiganti i teknologjisë informoi qindra punonjës se së shpejti duhet të verifikojnë identitetin e tyre përmes menaxherit të fjalëkalimeve të Microsoft Authenticator dhe aplikacionit Identity Pass, i disponueshëm në pajisjet Apple.

Kompania ka kërkuar të rrisë sigurinë e saj të brendshme nën Iniciativën e saj globale Secure Future, të shpallur nëntorin e kaluar.

Microsoft thuhet se vendosi të bllokojë punonjësit nga përdorimi i pajisjeve Android për të hyrë në platformat e saj të korporatave, sepse shërbimet celulare të Google, përfshirë dyqanin e aplikacioneve Google Play, nuk janë të disponueshme në Kinë.

Kjo e lë App Store të Apple si vendin e vetëm për punonjësit e Microsoft në Kinë për të shkarkuar dhe përdorur aplikacionet Microsoft Authenticator dhe Identity Pass, thuhet në raport.

Por kompania nuk po i lë “të bllokuar” plotësisht fansat e Android.

Ajo tha se ata mund të vazhdojnë të përdorin pajisjet e tyre personale Android dhe se do t’u sigurojë atyre një iPhone 15 për punë, raportoi Bloomberg.

Përpjekjet e Microsoft për të forcuar praktikat e sigurisë pasojnë sulmet nga hakerat rusë dhe kinezë.