Meta po i jep fund mbështetjes për një nga pajisjet e preferuara

06.07.2024

Pas përfundimit të mbështetjes, nëse zbulohet ndonjë defekt sigurie, objektivi janë të dhënat private të përdoruesit.

Meta po i jep fund mbështetjes për një nga pajisjet e preferuara Foto: Ilustrim

Meta nuk ofron më rregullime të gabimeve ose përditësime sigurie për kufjet Meta Quest 1.

Në një mesazh për lojtarët e Meta Quest 1, të titulluar “ndryshime në përvojën e Quest 1”, kompania konfirmoi se pas vendimit të saj në janar 2023 për të ndaluar lëshimin e veçorive të reja dhe aplikacioneve të reja Meta Quest për Quest 1 në Quest Store, tani gjithashtu i tërhiqet mbështetja e sigurisë.

Ai gjithashtu këshilloi se “nëse zbulohen ndonjë të metë sigurie në të ardhmen, të dhënat private të ruajtura drejtpërdrejt ose të aksesueshme nga pajisja do të rrezikoheshin nga kompromisi”.

Deklarata e Metës përfundoi duke u kërkuar lojtarëve të kontaktojnë Mbështetjen e Meta Store nëse kanë ndonjë “pyetje të përgjithshme” shtesë.

Ndoshta çuditërisht, muajin e kaluar Beat Saber zbuloi gjithashtu se nuk do të mbështetej më në kufjet Meta Quest 1 VR.

Beat Saber do të vazhdojë të luhet në pajisjet Meta Quest 1, por që nga 2 nëntori, mbështetja do të përfundojë. Kjo do të thotë asnjë funksionalitet me shumë lojtarë ose tabela drejtuese dhe nuk ka përditësime të mëtejshme, megjithëse loja do të mbetet e disponueshme.