“Më parë do të mbyllej se sa të shitej”, çka po raportohet për TikTok-un

26.04.2024

ByteDance do të preferonte të mbyllte TikTok në vend që ta shesë atë nëse kompania kineze shter të gjitha opsionet ligjore për të luftuar legjislacionin që do ta ndalonte platformën nga dyqanet e aplikacioneve në SHBA, raporton The Guardian.

“Më parë do të mbyllej se sa të shitej”, çka po raportohet për TikTok-un Foto: Ilustrim

Algoritmet në të cilat mbështetet TikTok për operacionet e tij konsiderohen thelbësore për operacionet e përgjithshme të ByteDance, gjë që do ta bënte shitjen e aplikacionit me algoritme shumë të pamundur.

Megjithëse TikTok është jashtëzakonisht i popullarizuar, me më shumë se një miliard përdorues, ai ende funksionon me humbje, duke zënë një pjesë të vogël të të ardhurave totale të ByteDance dhe përdoruesve aktivë të përditshëm.

Kompania do të preferonte që aplikacioni të mbyllej në SHBA në një skenar të rastit më të keq sesa t’ia shesë atë një blerësi të mundshëm amerikan, thonë disa burime për The Guardian.