Kompania Teenage Engineering bëri një mini kuti ITX të quajtur Computer–1

30.10.2021

Kutia është bërë nga alumini i veshur me pluhur 1 mm të trashë. Ashtu si sintet e fundit të TE-së, ai vjen në një dizajn të rrafshët të ndërtuar vetë që përfshin lakimin e disa paneleve. “Mendo dy herë, përkul një herë,” paralajmëron kompania me humor. Me dorezat e kromit të përfshira, kutia është 322 […]

Kompania Teenage Engineering bëri një mini kuti ITX të quajtur Computer–1 Foto: Ilustrim

Kutia është bërë nga alumini i veshur me pluhur 1 mm të trashë. Ashtu si sintet e fundit të TE-së, ai vjen në një dizajn të rrafshët të ndërtuar vetë që përfshin lakimin e disa paneleve. “Mendo dy herë, përkul një herë,” paralajmëron kompania me humor.

Me dorezat e kromit të përfshira, kutia është 322 mm ose rreth një këmbë e gjatë. Për sa i përket gjerësisë, ai mat 170 mm ose pak më shumë se gjashtë inç i gjerë. Brenda, ju keni hapësirë të mjaftueshme për një furnizim me energji SFX, një GPU me dy slota që mat gjatësinë nën 180 mm dhe një ftohës CPU që është rreth 120 mm i gjatë.

Do të jetë interesante të shihet se si është performanca termike në Computer-1 pasi panelet anësore nuk kanë një dizajn rrjetë.

Me 195 dollarë, Computer-1 është i kushtueshëm, por rreth asaj që prisni të paguani për një kuti ITX nga një kompani e vogël.

Do të gjeni opsione më të përballueshme në produkte si NR200 nga Cooler Master, por lehtë mund të shpenzoni deri në 200 dollarë ose më shumë për një Dan A4 ose FormD T1.

Nëse jeni të interesuar për Kompjuterin-1, mund t’ju duhet të prisni për të marrë një të tillë. Aktualisht është i shitur, por mund të regjistroheni për të marrë një njoftim pasi të jetë i disponueshëm.