Këto veçori të mrekullueshme të modalitetit të drejtimit të Google Maps do të vijnë së shpejti

30.09.2021

Më mirë akoma, azhurnimet e reja janë posaçërisht për përvojën në makinë. Google i dha Maps një ridizajnim të madh në fillim të këtij viti, kështu që përvoja e përgjithshme e aplikacionit nuk do të shohë një ndryshim tjetër të rëndësishëm. Ajo që Google po modifikon është ndërfaqja e përdoruesit e Maps për drejtimin e […]

Këto veçori të mrekullueshme të modalitetit të drejtimit të Google Maps do të vijnë së shpejti Foto: Ilustrim

Më mirë akoma, azhurnimet e reja janë posaçërisht për përvojën në makinë. Google i dha Maps një ridizajnim të madh në fillim të këtij viti, kështu që përvoja e përgjithshme e aplikacionit nuk do të shohë një ndryshim tjetër të rëndësishëm.

Ajo që Google po modifikon është ndërfaqja e përdoruesit e Maps për drejtimin e navigimit. Qëllimi i ndryshimeve të UI -së është që t’i bëjë hartat më të thjeshta për t’u përdorur në modalitetin e drejtimit të automjetit dhe që drejtuesi të fokusohet në rrugën përpara sesa në butonat në ekran.

Google tha në një postim në blog disa ditë më parë se është gati të përmirësojë disqet tuaja, pavarësisht se çfarë lloj eksperience lundrimi mund të përdorni. Ndryshimet në Google Maps shumë mirë mund të përfundojnë duke zëvendësuar sistemet e tjera infotainment, përfshirë Android Auto. Por Google po sjell veçoritë e reja te Maps, Android Auto dhe makinat që transportohen me Google të integruar.

Përvoja e re e mënyrës së drejtimit të Google Maps

Përvoja e re e drejtimit të Google Maps përmban dy përbërës që punojnë së bashku: një UI minimal dhe komanda të reja të Asistentit Google. Thënia “Hej Google, le të ngasim” është e mjaftueshme për të hapur panelin e ri të modalitetit të drejtimit në Google Maps. Përndryshe, mund ta filloni duke e lidhur telefonin tuaj me sistemin Bluetooth në një makine.

Mënyra e drejtimit të Google Maps përmban “karta të dukshme, të prekshme, bazat që ju nevojiten për rrugën janë në dispozicion me një trokitje të vetme.” Me fjalë të tjera, nuk do të keni nevojë të lëvizni për të gjetur atë që kërkoni.

Ndërfaqja e re e përdoruesit ju lejon të filloni navigimin, të shihni thirrjet dhe tekstet e fundit dhe të rifilloni riprodhimin e mediave nga shërbime të ndryshme. Google Maps tashmë punon me Amazon Music, Audible, iHeartRadio, JioSaavn, Pandora, Podcast Addict, SoundCloud, Spotify dhe YouTube Music.

Pastaj është “Hej Google, aktivizo leximin automatik”, një veçori e re e Asistentit që do të lexojë mesazhet tuaja me tekst me zë të lartë, në mënyrë që të mund t’i mbani sytë në rrugë.

Google shpjegoi se mënyra e re e drejtimit do të jetë përvoja kryesore për telefonat Android në të ardhmen. Do të fillojë të dalë në javët e ardhshme në tregje të veçanta. Gjuhët e mbështetura përfshijnë anglisht, gjermanisht, spanjisht, frëngjisht dhe italisht.

Përmirësimet e Android Auto

Google gjithashtu njoftoi veçori të reja për Android Auto, nëse kjo është ajo që preferoni në Google Maps. Google Assistant do të jetë gjithashtu një pjesë thelbësore e përvojës së drejtimit me Android Auto, duke ofruar mbështetje për komandat si “Hej Google, paguaj për gazin” që do t’ju lejojë të përdorni Google Pay për pagesa pa kontakt në Exxon, Mobile, Conoco, Phillips 66 dhe 76 stacione. E njëjta veçori është tashmë e disponueshme në Google Maps.

Android Auto do të lejojë pronarët e telefonave me dy karta SIM të zgjedhin numrin e telefonit që lidhet me sistemin për thirrjet përmes Bluetooth. Sistemi gjithashtu do të mbështesë një “Profil pune” që do të shfaqë takimet dhe mesazhet e ardhshme.

Google Maps në makina me Google të integruar

Përveç përmirësimit të mënyrës së drejtimit në Google Maps dhe Android Auto, Google gjithashtu nisi një partneritet të ri me Honda për Google të ndërtuar. Prodhuesi i makinave do të lansojë modele të reja vitin e ardhshëm që vijnë me programin e Google të parainstaluar. Makina të tjera tashmë e mbështesin këtë veçori, përfshirë Polestar 2 dhe Volvo XC40 Recharge. Më shumë modele do të shfaqin mbështetjen e Google të ndërtuar në të ardhmen.

Me Google të integruar, përdoruesit do të jenë në gjendje të përdorin Google Assistant për gjithçka. Kjo do të thotë gjithçka që nga drejtimi i Google Maps në sistemin e infotainment deri në shkarkimin e aplikacioneve të Google Play ose ndezjen e A/C.

Google gjithashtu theksoi një komandë tjetër të Google Assistant për makinat elektrike. Tani mund të thuash “Hej Google, më gjej një stacion karikimi” në një makinë elektrike me Google të integruar. Stacionet më të afërta që janë në përputhje me automjetin tuaj do të shfaqen në ekran. Softueri do të japë informacion në kohë reale në lidhje me ngarkuesit në dispozicion, llojet e tarifimit dhe mbështetjen e pagesave.

Gjithashtu interesante është mbështetja e re për menaxhimin e baterisë termike brenda makinave me Google të integruar. Google Maps do t’ju ndihmojë të kurseni kohë para se të rimbushni duke ngrohur ose ftohur baterinë. Ky lloj optimizimi duhet të zvogëlojë kohën që kaloni në një stacion karikimi.