iPhone 13 i mungon funksionaliteti për eliminimin e zhurmave gjatë thirrjeve

Siç duket nuk ka të bëjë me harduerin e iPhone 13 por me softuerin dhe iOS 15. Apple lëshoi së fundi iOs 15.2 që nuk i dha zgjidhje e as iOS 15.3.

29.12.2021 / Teknologji

iPhone 13 i mungon funksionaliteti për eliminimin e zhurmave gjatë thirrjeve
Foto: Ilustrim

Deri në iPhone 12, përdoruesit e pajisjeve Apple mund të ndiznin ose fiknin funksionalitetin e eliminimit të zhurmave gjatë thirrjeve telefonike duke shkuar tek Accessibility në menunë Settings.

Për arsye të panjohura një funksionalitet i tillë mungon në iPhone 13 dhe përdoruesit po e presin prej disa muajsh.


Pak ditë parë në rrjetin social Reddit përdoruesit ankoheshin se iPhone 13 nuk ka një mikrofon ballor përdorur për eliminimin e zhurmave.

Funksionaliteti gjendej në Accessibility – Audio/Visual.

Edhe pse përdoruesit kishin të drejtë që funksionaliteti mungonte, nuk ishin të saktë se iPhone 13 ka më pak mikrofonë se iPhone 12.

Siç duket nuk ka të bëjë me harduerin e iPhone 13 por me softuerin dhe iOS 15. Apple lëshoi së fundi iOs 15.2 që nuk i dha zgjidhje e as iOS 15.3.

Aktualisht e vemja mënyra për ta aktivizuar është përmes funksionalitetit Voice Isolation gjatë thirrjes telefonike në Control Center. /PCWorld Albanian

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *