iOS 15.2 beta prezanton kërkimet e afërta të AirTag dhe kontaktet e trashëgimisë

10.11.2021

Sipas MacRumors, versioni beta i platformës celulare që sapo ka dalë ka një veçori të re që do t’i lejojë përdoruesit të skanojnë për AirTag që mund të gjurmojnë vendndodhjen e tyre. Për momentin, përdoruesit mund ta gjejnë veçorinë nën skedën Artikuj në aplikacionin Find My‎ – gjithçka që duhet të bëjnë është të prekin […]

iOS 15.2 beta prezanton kërkimet e afërta të AirTag dhe kontaktet e trashëgimisë Foto: Ilustrim

Sipas MacRumors, versioni beta i platformës celulare që sapo ka dalë ka një veçori të re që do t’i lejojë përdoruesit të skanojnë për AirTag që mund të gjurmojnë vendndodhjen e tyre. Për momentin, përdoruesit mund ta gjejnë veçorinë nën skedën Artikuj në aplikacionin Find My‎ – gjithçka që duhet të bëjnë është të prekin opsionin “Artikuj që mund të më gjurmojnë” për të bërë një skanim.

Çdo artikull i gjurmueshëm në afërsi që i përket dikujt tjetër do të zbulohet dhe do të shfaqet si një artikull i panjohur. Apple më pas do t’u tregojë përdoruesve një sërë udhëzimesh se si të çaktivizojnë pajisjen që po përdoret për t’i gjurmuar.

Ndërsa mund të qetësojë mendjen e njerëzve, funksioni i ri mund të jetë gjithashtu një thikë me dy tehe. Për përdoruesit që fshehin AirTags në biçikleta, sende të tjera që hajdutët mund të vjedhin dhe madje edhe qaforet e kafshëve të tyre shtëpiake, kjo mund t’i pengojë ata të kapin fajtorin dhe të marrin pronën e tyre. Veçoria mund të funksionojë shumë ndryshe, megjithatë, në kohën kur iOS 15.2 të jetë gati për një prezantim më të gjerë.

Për të vënë në dukje, Apple përditësoi AirTags për të adresuar shqetësimet e ndjekjes në qershor. Ai rregulloi periudhën kohore pas së cilës pajisja do të luante një tingull kur ndahej nga pronari i saj nga tre ditë në një kohë të rastësishme midis 8 dhe 24 orë. Kjo veçori eksperimentale është një masë shtesë e privatësisë.

Një tjetër veçori interesante që u shfaq me versionin beta të iOS 15.2 është Trashëgimia Dixhitale. Ai do t’i lejojë përdoruesit të caktojnë njerëzit si Kontakte të Trashëgimisë, të cilët do të jenë në gjendje të kenë qasje në llogarinë e tyre dhe informacionin dixhital kur të vdesin.

Në përsëritjen aktuale të sistemit operativ celular, Kontakti i trashëguar jeton brenda Fjalëkalimit dhe Sigurisë brenda aplikacionit Cilësimet.