Instagram së shpejti do të testojë fotot ultra të gjata që të përputhen me “reels”në ekran të plotë

06.08.2022

Instagram mund të ketë ndalur ridizajnimin e tij të diskutueshëm, por kjo nuk do të thotë se kompania planifikon të ndalojë së fokusuari në përmbajtjen e ekranit të plotë. Gjatë të përjavshmes së tij Ask Me Anything sot, CEO Adam Mosseri konfirmoi se Instagram do të fillojë testimin e fotove ultra të gjata 9:16 “brenda […]

Instagram së shpejti do të testojë fotot ultra të gjata që të përputhen me “reels”në ekran të plotë Foto: Ilustrim

Instagram mund të ketë ndalur ridizajnimin e tij të diskutueshëm, por kjo nuk do të thotë se kompania planifikon të ndalojë së fokusuari në përmbajtjen e ekranit të plotë. Gjatë të përjavshmes së tij Ask Me Anything sot, CEO Adam Mosseri konfirmoi se Instagram do të fillojë testimin e fotove ultra të gjata 9:16 “brenda një ose dy javësh”.

“Mund të keni video të gjata, por nuk mund të keni foto të gjata në Instagram”, tha Mosseri. “Kështu që ne menduam se ndoshta duhet të sigurohemi që t’i trajtojmë të dy në mënyrë të barabartë.” Aktualisht, Instagram kalon rreth 4:5 kur shfaq imazhe vertikale që janë prerë në përputhje me rrethanat. Por prezantimi i mbështetjes për fotot më të holla dhe më të gjata 9:16 do t’i ndihmojë ato të mbushin të gjithë ekranin ndërsa lëvizni nëpër furnizimin e aplikacionit.

Ridizajnimi i Instagram-it si TikTok u kritikua nga disa fotografë për mënyrën se si i detyroi të gjitha fotot të shfaqen në mënyrë të vështirë në një kornizë 9:16. Furnizimi i ri shtoi gjithashtu gradient të mbivendosjes në fund të postimeve në mënyrë që teksti të jetë më i lehtë për t’u lexuar. Por kjo u ndesh me pamjen origjinale të punës së fotografëve. Ja një vështrim i mrekullueshëm në atë eksperiment fillestar me mirësjellje të Thomas Fitzgerald.

Gjatë testit të lëkundur të ridizajnimit të Instagram me përdoruesit, Mosseri pranoi më shumë se një herë se përvoja në ekran të plotë ishte më pak se ideale për fotot. Tani po shohim se Instagram ende synon të shfaqë atë përvojë fotografike ultra të gjatë – por pa e detyruar atë në të gjithë bordin.

Të dhënat e vetë kompanisë treguan se dizajni i rishikuar i Instagramit nuk u pëlqye aq shumë nga disa njerëz, saqë ata filluan ta përdorin aplikacionin më rrallë. “Unë mendoj se ne duhet të bëjmë një hap të madh prapa, të rigrupohemi dhe të kuptojmë se si duam të ecim përpara,” tha ai në një intervistë javën e kaluar. Instagram ka thënë gjithashtu se do të zvogëlojë sasinë e rekomandimeve që u shfaqen përdoruesve derisa të jetë më i mirë në përzgjedhjen e përmbajtjes që ata do të kënaqin.