Google Maps nuk është më aplikacioni kryesor për navigimin dhe hartat offline

17.01.2022

Është falas, funksionon si në Android ashtu edhe në iPhone, ka shumë më tepër sesa paketa e veçorive thelbësore, dhe gjithashtu mbështet hartat offline për të punuar pa lidhje interneti. Por nga ana tjetër, kjo nuk do të thotë se Google Maps është gjithashtu zgjidhja kryesore aktualisht në treg. Një analizë e re e kryer […]

Google Maps nuk është më aplikacioni kryesor për navigimin dhe hartat offline Foto: Ilustrim

Është falas, funksionon si në Android ashtu edhe në iPhone, ka shumë më tepër sesa paketa e veçorive thelbësore, dhe gjithashtu mbështet hartat offline për të punuar pa lidhje interneti.

Por nga ana tjetër, kjo nuk do të thotë se Google Maps është gjithashtu zgjidhja kryesore aktualisht në treg.

Një analizë e re e kryer nga Counterpoint Research shikoi disa platforma hartash dhe vendndodhjeje aktualisht në treg për të parë se si performojnë ato në gjithsej shtatë kategori, duke përfshirë të dhënat e hartave, shërbimet e vendndodhjes, ekosistemin e zhvilluesve dhe partnerët.

Në përgjithësi, HERE është kompania që kryeson listat, jo vetëm falë softuerit të saj të vlerësuar me çmime, por edhe për shkak të investimeve të saj në zgjerimin e portofolit dhe punën me më shumë partnerë në mbarë botën.

Google është vetëm i dyti në kërkim, pasi Counterpoint thotë se shënoi mirë në një numër kategorish, duke përfshirë mbulimin e hartave, freskinë e të dhënave të hartave dhe shtytjen AR.

Por nga ana tjetër, kur bëhet fjalë për navigimin, mbulimin e hartave offline dhe zona të tjera që janë thelbësore për drejtuesin modern, është TomTom ai që vendos ritmin. Counterpoint thotë se TomTom po e luan kartën e saj si duhet, pasi kompania është zgjeruar ndjeshëm në fushën e automobilave me ndihmën e partneriteteve me një sërë emrash të mëdhenj në industri.

Google po punon pa ndërprerje për t’u bërë një ofrues më i rëndësishëm softuerësh në industrinë e automobilave, pasi kompania po përpiqet të bindë më shumë prodhues makinash që të miratojnë Android Automotive si sistemin operativ që fuqizon gjithçka për info-argëtimin.

Gjigandi i kërkimit tashmë ka bashkuar forcat me një sërë prodhuesish të mëdhenj makinash, duke përfshirë Renault, Volvo dhe të tjerë, me miratimin e Android Automotive që pritet të rritet në vitet e ardhshme. Android Automotive mund të ngarkohet paraprakisht nga fabrika, duke ofruar integrim të thellë të shërbimeve të Google në përvojën e drejtimit duke lejuar shërbime si Google Assistant dhe Google Maps të kenë akses në të dhënat e automjetit.