Google Maps merr modalitetin e errët për përdoruesit e iOS: Si ta aktivizoni

Modaliteti i errët i Google Maps për Android filloi të dalë në shkurt të këtij viti.

13.11.2021 / Teknologji

Google Maps merr modalitetin e errët për përdoruesit e iOS: Si ta aktivizoni
Foto: Ilustrim

Google Maps tani ka një modalitet të errët në aplikacionin e saj iOS. Funksioni i shumëpritur do t’i lejojë përdoruesit të kursejnë jetëgjatësinë e baterisë dhe ndërfaqja e shkallës gri redukton tendosjen e syve duke mbajtur një raport minimal kontrasti të kërkuar në aplikacion.

Apple debutoi Dark Mode në telefonat e saj mjaft kohë më parë, gjatë lançimit të iOS 13. Megjithatë, Google iu deshën pothuajse dy vjet për të mbështetur funksionin si në Android ashtu edhe në iOS. Shfaqja e modalitetit të errët për Google Maps në iOS u njoftua nga kompania në fillim të këtij viti.


Në gusht, Google Maps njoftoi shtimin e modalitetit të errët në aplikacionin e tij iOS. Sipas një raporti nga The Verge, funksioni është i disponueshëm që nga shtatori. Gadgets 360 mund të verifikojë në mënyrë të pavarur nëse funksioni i modalitetit të errët është shtuar me të vërtetë në Google Maps.

Modaliteti i errët i Google Maps në iOS: Si të aktivizoni

Për të aktivizuar temën e errët në aplikacionin tuaj iOS, klikoni mbi foton e profilit tuaj, më pas shkoni te “Cilësimet” dhe klikoni mbi “Modaliteti i errët”. Mund të zgjidhni ta aktivizoni, çaktivizoni ose ta vendosni në cilësimet e njëjtë me pajisjen. Pasi aktivizohet, sfondi i Google Maps bëhet gri i errët. Emrat dhe shfaqjet e vendndodhjeve shfaqen në një hije më të lehtë. Të gjitha ngjyrat janë të veçanta në natyrë.

Në shkurt të këtij viti, Google e vuri në dispozicion modalitetin e errët për Google Maps në Android. Karakteristika të tjera që mbërritën në Google Maps muajt e fundit përfshijnë rrugëtimin miqësor ndaj mjedisit, navigimin e lehtë për çiklistët dhe informacionin e ndarjes së biçikletave dhe skuterëve.

Me rrugëzimin miqësor ndaj mjedisit, Google Maps do të rekomandojë rrugë që janë të optimizuara për konsumin më të ulët të karburantit. Veçoria e navigimit lite do t’u japë çiklistëve sinjalizime për itinerarin e tyre pa pasur nevojë të hyjnë në navigimin kthesë pas hapi që kërkon që ekrani të jetë i ndezur.

Me informacionin e shkëmbimit të biçikletave dhe skuterëve, përdoruesit mund të kontrollojnë lehtësisht stacionet aty pranë dhe sa automjete janë të disponueshme në çdo moment në Google Maps.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *