Facebook do të lejojë më shumë kontroll mbi përmbajtjen e News Feed

Facebook thotë se po prezanton veçori të reja për t’u dhënë njerëzve më shumë kontroll mbi atë që shfaqet në burimet e tyre të lajmeve.

20.11.2021 / Teknologji

Facebook do të lejojë më shumë kontroll mbi përmbajtjen e News Feed
Foto: Ilustrim

Rrjeti social ka qenë nën një shqyrtim intensiv vitet e fundit për mënyrën sesi algoritmet e tij promovojnë përmbajtjen.

Tani, ajo thotë se po teston kontrollet për të “rregulluar preferencat e renditjes së njerëzve” dhe për të personalizuar furnizimin.


Kjo përfshin, për shembull, rritjen e numrit të postimeve nga miqtë dhe të afërmit, dhe zvogëlimin e atyre nga grupet dhe faqet.

Ai gjithashtu do t’i bëjë kontrollet që ekzistojnë tashmë “më të lehta për t’u aksesuar”, tha ai – të tilla si të preferuarat dhe veçoritë e shtyrjes, të cilat kryesisht jetojnë brenda një nënmenuje të cilësimeve.

“Ne do të fillojmë testimin në vende të botës për një përqindje të vogël njerëzish, duke u zgjeruar gradualisht në javët në vijim”, tha Facebook në postimin e tij të njoftimit.

“Kjo është pjesë e punës sonë të vazhdueshme për t’u dhënë njerëzve më shumë kontroll mbi burimin e lajmeve, në mënyrë që ata të shohin më shumë atë që duan dhe më pak atë që nuk duan.”

Nuk dihet se si kompania kontrollon News Feed, por ajo publikoi një raport në shtator në të cilin thekson se do t’i ofrojë publikut një pasqyrë më të mirë se çfarë përmbajtje mund të shoh.

Meta thekson se testi i ri është një përpjekje për t’u ofruar përdoruesve më shumë kontroll në News Feed, në mënyrë që ata të shohin më shumë përmbajtje që duan dhe më pak atë që nuk u nevojitet. 

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *